Formula 1: «Βασιλιάς» στην πατρίδα του ο Χάμιλτον

Κυριακή, 10 Ιουλίου 2016 17:00
UPD:17:09
REUTERS/Matthew Childs
A- A A+

Την τέταρτη νίκη στα τελευταία πέντε Grand Prix, που ταυτόχρονα ήταν τρίτη συνεχής (συνολικά τέταρτη) στο Σίλβερστοουν και 47η στην καριέρα του πανηγύρισε ο Λιούις Χάμιλτον μπροστά στο κοινό του.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής έκανε έναν ωραίο «περίπατο», αφήνοντας δεύτερο τον συνάδελφό του στη Mercedes, Νίκο Ρόσμπεργκ, ενώ τρίτος ήταν ο εκπληκτικός 18χρονος Ολλανδός πιλότος της Red Bull, Μαξ Φερστάπεν.

Να σημειωθεί πάντως ότι ο Ρόσμπεργκ τελεί υπό διερεύνηση και απειλείται με ποινή, επειδή τέσσερις γύρους πριν ολοκληρωθεί ο αγώνας έλαβε οδηγίες από τους μηχανικούς της γερμανικής ομάδας, καθώς αντιμετώπισε πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων.

Τη βαθμολογούμενη πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Ντάνιελ Ρικιάρντο (Red Bull), Κίμι Ραϊκόνεν (Ferrari), Σέρχιο Πέρες (Force India), Νίκο Χούλκενμπεργκ (Force India), Κάρλος Σάινθ (Toro Rosso), Σεμπάστιαν Φέτελ (Ferrari) και Ντάνιελ Κβίατ (Toro Rosso).

Ο αγώνας ξεκίνησε με το αυτοκίνητο ασφαλείας για πάνω από πέντε γύρους λόγω βροχόπτωσης, αλλά όταν αυτό αποσύρθηκε ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν καταιγιστικός και δεν επέτρεψε σε κανέναν να αμφισβητήσει την κυριαρχία του.

Ο Ρόσμπεργκ δεν μπορούσε να τον ακολουθήσει, ενώ στο 17ο γύρο είδε τον Φερστάπεν να περνά μπροστά του. Τελικά ο Γερμανός κατόρθωσε να ανακτήσει τη δεύτερη θέση στον 39ο γύρο, κι ενώ ο Ολλανδός είχε πρόβλημα με το πίσω ελαστικό του. 

Βάσανα είχε όμως και ο Φέτελ, αφού στην ποινή των πέντε δευτερολέπτων που του είχε επιβληθεί στην εκκίνηση επειδή άλλαξε κιβώτιο ταχυτήτων, προστέθηκαν άλλα πέντε γιατί «πέταξε» τον Φελίπε Μάσα εκτός πίστας, με αποτέλεσμα ο Γερμανός πιλότος της Scuderia να τερματίσει ένατος. 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις