Μουσείο της χρονιάς ψηφίστηκε το Victoria and Albert Museum

Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2016 20:20
A- A A+

Μια έκθεση αφιερωμένη στον αυτόχειρα σχεδιαστή Alexander McQueen και μια εντυπωσιακή επέκταση χάρισαν στο Victoria and Albert Museum το βραβείο «Μουσείο του 2016 στη Μεγάλη Βρετανία».

Το βραβείο συνοδεύεται από το ποσό των 100 χιλιάδων στερλίνων και η ανακοίνωση έγινε στο γειτονικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, από τη Δούκισσα του Cambridge.

Το σημαντικό, όμως, είναι πως το Μουσείο δεν χαίρει μόνο της εκτίμησης της κριτικής επιτροπής του Art Fund, η οποία αποφασίζει κάθε χρόνο ποιος θα κερδίσει το βραβείο, αλλά, πολύ περισσότερο, του ίδιου του κοινού.

Η φετινή σεζόν ήταν μια από τις πιο επιτυχημένες για το Μουσείο Victoria and Albert, που συγκέντρωσε 3.9 εκατομμύρια επισκέπτες στις αίθουσές του, ορισμένες από τις οποίες ανακαινίστηκαν πρόσφατα, αλλά και 14.5 διαδικτυακούς επισκέπτες. Αριθμοί που αποτελούν ρεκόρ για την ιστορία των 164 χρόνων του. Μόνο για την έκθεση αφιέρωμα στον Αlexander McQueen, επισκέφτηκαν το Μουσείο 493 χιλιάδες επισκέπτες από 87 χώρες.  

Το Μουσείο, που  πήρε το όνομα της Βασίλισσας Victoria και του Πρίγκιπα Albert, ιδρύθηκε το 1852 και είναι το σημαντικότερο και μεγαλύτερο Μουσείο στην Αγγλία για το σχέδιο, τη μόδα και τη διακόσμηση, ενώ διαθέτει μια πλούσια συλλογή 4,5 εκατομμυρίων αντικειμένων.

Προτεινόμενα για εσάς