Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής

Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2016 15:12
UPD:15:13
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Στη νύχτα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα αναφέρθηκε με κάθε λεπτομέρεια στην κατάθεσή του ο μάρτυρας αστυνομικός της Άμεσης Δράσης Διαμαντής Βίντσης, ο οποίος ήταν ο οδηγός του περιπολικού που συνόδευσε το ασθενοφόρο με τον μουσικό στο νοσοκομείο.

Ο μάρτυρας κατέθεσε πως μετέβησαν στην περιοχή έπειτα από εντολή που είχαν για να ενισχύσουν τους συναδέλφους τους «σε επεισόδια με φιλάθλους». Απαντώντας σε ερωτήσεις της προέδρου, ο αστυνομικός υποστήριξε ότι έψαξαν στα γύρω στενά, χωρίς ωστόσο να εντοπίσουν κάποιο ύποπτο, ενώ επισήμανε ότι εκείνος ήταν στο περιπολικό.

«Εγώ είμαι ταξιτζής... Ο οδηγός δεν κάνει τίποτα, φυλάμε την περιουσία του δημοσίου», είπε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας, ο οποίος ανέφερε ότι μόλις συνόδευσαν το ασθενοφόρο με τον Παύλο Φύσσα στο νοσοκομείο, επέστρεψε στην περιοχή με εντολή να ψάξουν για υπόπτους.

Μάρτυρας : Μας ζήτησαν να κάνουμε προσαγωγές, ό,τι περίεργο βλέπαμε.

Πρόεδρος :Ποιον να κάνετε προσαγωγή, όποιον να ναι , έτσι;

Μάρτυρας: Ξεχωρίζεις τον ύποπτο...κάποιον που δεν ταιριάζει εκείνη την ώρα σε εκείνο το σημείο.

Η εισαγγελική λειτουργός είπε στον μάρτυρα ότι είναι ύποπτος για ψευδορκία, καθώς στο δικαστήριο ισχυρίστηκε ότι εκείνο το βράδυ παρέμεινε στο περιπολικό, σε αντίθεση με τις πρώτες καταθέσεις του όπου είχε αναφέρει ότι έψαχνε με τους συναδέλφους του στα στενά και είχε κλειδώσει το περιπολικό. «Εμείς θα σας τα λέμε ; είχατε πει μαυροφορεμένους με ρόπαλα», είπε η εισαγγελέας της έδρας.

Λίγο νωρίτερα, ολοκλήρωσε την κατάθεσή του ο μάρτυρας Δημήτρης Χατζησταμάτης ο οποίος έπαιξε το ρόλο του «διαμεσολαβητή» μεταξύ της παρέας του Παύλου Φύσσα και αυτής των χρυσαυγιτών που συναντήθηκαν το βράδυ της δολοφονίας του μουσικού έξω από την καφετέρια «Κοράλλι». 

Οι συνήγοροι υπεράσπισης προσπάθησαν να αποδομήσουν την κατάθεση του μάρτυρα αναφέροντας ότι μετατέθηκε από τον Κορυδαλλό όπου εργαζόταν ως εξωτερικός φρουρός, στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, αμέσως  μετά την γνωστοποίηση , εκ μέρους του στην υπηρεσία, πως ήταν παρών με ενεργό ρόλο στα γεγονότα που προηγήθηκαν της δολοφονίας.

Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα με την κατάθεση της αδελφής του κατηγορούμενου Γιώργου Ρουπακιά, Χρυσούλας.

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή