Εκπαιδευμένος ο δράστης της επίθεσης στον Π. Φύσσα, κατέθεσε μάρτυρας

Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2016 14:19
UPD:14:33
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
A- A A+

«Το χτύπημα σε βάρος του Παύλου Φύσσα ήταν από εκπαιδευμένο άνθρωπο» κατέθεσε μάρτυρας στη δίκη της Χρυσής Αυγής που βρισκόταν στην καφετέρια «Κοράλλι» το βράδυ της δολοφονίας.

Ο εξωτερικός φρουρός των φυλακών του Κορυδαλλού Δημήτρης Χατζησταμάτης ανέφερε ότι επιχείρησε να προσεγγίσει τις δύο παρέες για να αποφευχθεί ενδεχόμενο επεισόδιο, καθώς στην αρχή νόμιζε ότι είχαν κόντρα για το ποδόσφαιρο.

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Είδα τρία πρόσωπα στη Παύλου Μελά. Ήταν ντυμένοι ομοιόμορφα, φορούσαν μαύρα ρούχα. Στην αρχή σκέφτηκα ότι είναι στη Χρυσή Αυγή.  Είχα ξαναδεί τους δυο, μια φορά.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πώς ήταν αυτοί οι άνθρωποι;

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Ο ένας ήταν μελαχρινός, ο άλλος ήταν στο ύψος μου, ο τρίτος φαινόταν γυμνασμένος. Ήταν εκεί γύρω στα 35. Ο ένας που ήταν και πιο γεροδεμένος πρέπει να είχε ξυρισμένα μαλλιά.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Οι άλλοι ποιοι ήταν;

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Είδα έναν ψηλό άνδρα, που αργότερα έμαθα ότι ήταν ο Παύλος Φύσσας. Μαζί του ήταν μια κοπέλα και δυο ακόμη άνδρες. Κοιτάγανε προς τους άλλους τρεις χωρίς κάποια ιδιαίτερη ταραχή. Πίστευα ότι στραβοκοιτάχτηκαν για το ποδόσφαιρο. Ανέλαβα τον ρόλο ενός άτυπου διαμεσολαβητή. Στόχος μου ήταν να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να μην έλθουν σε επαφή οι δυο ομάδες.

Ο μάρτυρας τόνισε ότι λίγο αργότερα, την ώρα που μιλούσε με άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, είδε 20 άτομα με κράνη, ομοιόμορφα ντυμένους με μαύρες μπλούζες.

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Το ποδοβολητό ήταν συνταγμένο. Ο ήχος είχε ρυθμό. Ήταν κάτι που ήταν δουλεμένο. Ήταν μια ομάδα που γνωριζόταν.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Έλεγαν κάτι;

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Είπαν «νάτος εκεί είναι, θα σας γ... ρε μ...». Είδα να τους κυνηγάνε και μετά τους έχασα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αυτοί οι 20 πέρασαν μπροστά από τις μηχανές της ΔΙΑΣ;

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Τους ακολούθησαν.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Φρόντισαν οι αστυνομικοί να κάνουν κάτι εκτός από το να ακολουθήσουν; Όταν άκουσαν εκείνα τα ποδοβολητά έκαναν κάτι;

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Πιστεύω σοκαρίστηκαν.

Στη συνέχεια, ο κ. Χατζησταμάτης περιέγραψε τις προσπάθειες που έκανε για να βοηθήσει τον Παύλο Φύσσα μετά το χτύπημα που είχε δεχθεί.

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Με το που φτάνω πάνω από το θύμα, μου λέει μια κοπέλα «δικός τους είσαι». Της λέω «κοπέλα μου ηρέμησε». Κάλεσα ασθενοφόρο, της λέω, μην ανησυχείς όλα καλά θα πάνε. Το παράδοξο είναι ότι δεν υπήρχε αίμα. Είχε μόνο μια μικρή ροή αίματος. Άρχισα να τρίβω τον Φύσσα και σκέφτηκα να του βγάλω τα παπούτσια. Άρχισα και του μιλάω. Το ασθενοφόρο έκανε πάνω από μισή ώρα να έρθει, ίσως και παραπάνω.

Ο μάρτυρας περιέγραψε και τη στιγμή που σήκωσε την μπλούζα του 34 χρόνου μουσικού για να δει το τραύμα του.

«Είχε ένα τριαντάφυλλο στο στήθος, είχε ανοίξει, ήταν στεγνό χωρίς αίμα...» είπε χαρακτηριστικά.

Το δικαστήριο διέταξε την αυτοπρόσωπη εμφάνιση και των 18 κατηγορουμένων στην υπόθεση της δολοφονίας Φύσσα, έτσι ώστε ο μάρτυρας να αναγνωρίσει ενδεχομένως κάποια από τα πρόσωπα που είδε το βράδυ της δολοφονίας και διέκοψε για την ερχόμενη Δευτέρα.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή