Βέβαιος ο Ομπάμα για την εξομάλυνση των σχέσεων Ε.Ε. - Βρετανίας

Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2016 10:50
UPD:09/07/2016 14:19
REUTERS/JONATHAN ERNST

Ο Ομπάμα είπε ότι η συμμαχία των ΗΠΑ με τη Βρετανία θα διατηρηθεί και συμπλήρωσε ότι δεν έχει αμφιβολία πως η Βρετανία θα παραμείνει ένα από τα πιο ικανά μέλη του ΝΑΤΟ, σε αμυντικό επίπεδο, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα συνεχίσει να συνεισφέρει στην ευρωπαϊκή άμυνα.

A- A A+

Τη βεβαιότητά του ότι η Βρετανία και η ΕΕ θα συμφωνήσουν για την ομαλή μετάβασή τους σε ένα νέο επίπεδο σχέσεων εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, προσθέτοντας πάντως ότι το Brexit εγείρει πολλά ερωτήματα για το μέλλον της ευρωπαϊκής ενοποίησης.

Aκόμη είπε ότι η συμμαχία των ΗΠΑ με τη Βρετανία θα διατηρηθεί και συμπλήρωσε ότι δεν έχει αμφιβολία πως η Βρετανία θα παραμείνει ένα από τα πιο ικανά μέλη του ΝΑΤΟ, σε αμυντικό επίπεδο, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα συνεχίσει να συνεισφέρει στην ευρωπαϊκή άμυνα.

EURONEWS

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στην ανάγκη επιβεβαίωσης από το ΝΑΤΟ της υποστήριξης της συμμαχίας σε κάθε κράτος-μέλος της, ενώ τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, αλλά και ενίσχυσης της υποστήριξης προς την Ουκρανία. 

Ο Ομπάμα δεν παρέλειψε επίσης να τονίσει την ανάγκη αύξησης των αμυντικών δαπανών των κρατών-μελών στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή