Formula 1: Μεγάλη νίκη του Χάμιλτον στην Αυστρία

Κυριακή, 03 Ιουλίου 2016 19:07
UPD:19:36
REUTERS/DOMINIC EBENBICHLER

Τα δύο μονοθέσια είχαν επαφή στην προσπάθεια του Χάμιλτον να προσπεράσει, η μπροστινή αεροτομή του Ρόσμπεργκ έσπασε και ο περσινός παγκόσμιος πρωταθλητής πανηγύρισε την τρίτη νίκη του στη φετινή σεζόν.

A- A A+

Ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής Λιούις Χάμιλτον ήταν ο νικητής στο Grand Prix της Αυστρίας, που εξελίχθηκε σε... «οικογενειακή» υπόθεση της Mercedes στην πίστα του Σπίλμπεργκ.

Ο Χάμιλτον πάλεψε μέχρι τέλους με το συνάδελφό του Νίκο Ρόσμπεργκ, που αν ξεκίνησε έκτος προηγήθηκε ως τον τελευταίο γύρο, αλλά δεν άντεξε στην επίθεση που δέχθηκε στο τέλος και τερμάτισε τέταρτος.

Τα «ασημένια βέλη ήρθαν σε επαφή στην προσπάθεια του Χάμιλτον να προσπεράσει, η μπροστινή αεροτομή του Ρόσμπεργκ έσπασε και ο Βρετανός πανηγύρισε την τρίτη φετινή νίκη, ενώ ο Ρόσμπεργκ, που προηγείται στη βαθμολογία, έφτασε τσουλώντας (!) στον τερματισμό και ήταν τέταρτος, πίσω από τους Μαξ Φερστάπεν (Red Bull) και Κίμι Ραϊκόνεν (Φεράρι).

Ο Χάμιλτον μείωσε στους έντεκα βαθμούς τη διαφορά από τον «ομόσταυλό» του και πλέον θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η αντίδραση του Γερμανού, αλλά και της Mercedes στην ολοένα και διογκούμενη κόντρα των δύο οδηγών της. Οι φίλαθλοι πάντως ξεκαθάρισαν τη θέση τους, αποδοκιμάζοντας τον Χάμιλτον στην απονομή.

Από εκεί και ύστερα, ο Τζένσον Μπάτον πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή εμφάνισή του φέρνοντας την McLaren στην έκτη θέση, ενώ η Manor πήρε τον πρώτο βαθμό στην ιστορία της στη Formula 1 χάρις στη δέκατη θέση του Πασκάλ Βερλέν.

Ο αγώνας είχε πάντως κι άλλα απρόοπτα, αφού λίγο πριν από τα μισά του ο Σεμπάστιαν Φέτελ είδε το πίσω δεξιά ελαστικό της Ferrari να εκρήγνυται, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει έχοντας αποφύγει για ελάχιστα τη σύγκρουση με τον Ρόσμπεργκ.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση του Grand Prix εγκατέλειψε και ο Νίκο Χούλκενμπεργκ, ο οποίος είχε εκκινήσει από τη δεύτερη θέση αλλά αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις