Ανεπίσημη συνάντηση Σιράκ - Σρέντερ στο Παρίσι

Τη ριζική αναθεώρηση του τρόπου με τον οποίο δαπανώνται οι κοινοτικοί πόροι ζήτησε Τόνι Μπλερ
Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2005 13:22
A- A A+

Τον γερμανό καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ υποδέχθηκε σήμερα στο Μέγαρο των Ηλυσίων ο γάλλος πρόεδρος Ζακ Σιράκ, για μία ανεπίσημη συνάντηση με στόχο να βρεθεί μία διέξοδος στην κρίση που περιήλθε η Ε.Ε. μετά την απόρριψη του Ευρωσυντάγματος από τη Γαλλία και την Ολλανδία.

Στη συνάντησή τους, η δεύτερη τις τελευταίες έξι ημέρες, οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν και για την προετοιμασία εν όψει της συνόδου κορυφής της 16ης και 17ης Ιουνίου στις Βρυξέλλες.

Επιπρόσθετα αναμένεται να συζητηθεί και το ζήτημα των δυσχερών διαπραγματεύσεων για το κοινοτικό προϋπολογισμό την περίοδο 2007 – 2013.

Χθες ο γάλλος πρόεδρος κάλεσε τη Βρετανία να προχωρήσει σε μία χειρονομία αλληλεγγύης στο θέμα των βρετανικών εισφορών (rebate), ενώ σήμερα ο βρετανός πρωθυπουργός τόνισε ότι η έκπτωση στη συμβολή της Βρετανίας στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό μπορεί να συζητηθεί μόνο στο πλαίσιο γενικής συζήτησης για τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

«Εάν έχουμε μία εκ θεμελίων αναθεώρηση των τρόπων με τους οποίους η Ευρώπη δαπανά τους πόρους της, τότε όλα είναι ανοικτά προς συζήτηση», σημείωσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή