«Ρωμαίος και Ιουλιέτα» από τον Κένεθ Μπράνα

Σε απευθείας μετάδοση από το Λονδίνο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Πέμπτη 7 Ιουλίου
Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2016 08:10

Oι ζωντανές μεταδόσεις των παραστάσεων του KBTC θα συνεχιστούν από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και την προσεχή καλλιτεχνική περίοδο 2016 - 2017.

A- A A+

Ο νέος κύκλος απευθείας μεταδόσεων από το Λονδίνο, που πραγματοποιεί το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, εγκαινιάζεται με τις παραστάσεις της θεατρικής ομάδας του Κένεθ Μπράνα (Κenneth Branagh Theatre Company - KBTC) και, συγκεκριμένα, με το έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», που θα παρουσιαστεί  (στα αγγλικά, με ελληνικούς υπότιτλους), την Πέμπτη 7 Ιουλίου, στις 9.15 το βράδυ.
 

JOHAN PERSSON

Η σκηνοθεσία είναι των Ρομπ Άσφορντ και Κένεθ Μπράνα. Στον ρόλο της Ιουλιέτας, η Λίλυ Τζέημς, γνωστή ως Λαίδη Ρόουζ από την τηλεοπτική σειρά «Downton Abbey». Τον Ρωμαίο ενσαρκώνει ο Ρίτσαρντ Μάντεν (Ρομπ Σταρκ στο «Game of Thrones»). Πριν από έναν χρόνο, το νεαρό πρωταγωνιστικό ντουέτο της παράστασης του KBTC γοήτευσε μικρούς και μεγάλους στη φαντασμαγορική μεταφορά της «Σταχτοπούτας» («Cinderella»), που σκηνοθέτησε ο Κένεθ Μπράνα για τη μεγάλη οθόνη. Οι δύο πρωταγωνιστές  πλαισιώνονται από ένα λαμπερό καστ ηθοποιών.

 

JOHAN PERSSON

Ο νεοσύστατος θίασος του βραβευμένου Βρετανού ηθοποιού και σκηνοθέτη Κένεθ Μπράνα παρουσιάζει στο θέατρο Γκάρικ του Λονδίνου διάσημα έργα του κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου. Η επιτυχία των εξαιρετικών παραγωγών του KBTC, ήδη από την πρώτη σεζόν, έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Βρετανίας και κατάφερε να κατακτήσει το διεθνές κοινό, μέσω δορυφορικών μεταδόσεων σε περισσότερες από 800 αίθουσες σε 30 χώρες του κόσμου.

 

Oι ζωντανές μεταδόσεις των παραστάσεων του KBTC θα συνεχιστούν από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και την προσεχή καλλιτεχνική περίοδο 2016 - 2017. Στις 27 Οκτωβρίου, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει - απευθείας από το Γουέστ Εντ του Λονδίνου - το έργο «The entertainer» του Τζον Όσμπορν, με πρωταγωνιστή τον Κένεθ Μπράνα. Οι μεταδόσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τον Όμιλο ANTENNA, ο οποίος εξασφάλισε τα αποκλειστικά δικαιώματα προβολής για την Ελλάδα και την Κύπρο.

 

JOHAN PERSSON

Ταυτότητα παράστασης

Σκηνοθεσία: Rob Ashford - Kenneth Branagh, σκηνικά - κοστούμια: Christopher Oram, σχεδιασμός φωτισμών: Howard Hudson, ηχητικός σχεδιασμός: Christopher Shutt, μουσική σύνθεση: Patrick Doyle. Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Marisa Berenson (Λαίδη Καπουλέτου), Jack Colgrave Hirst (Μπενβόλιο), Tom Hanson (Πάρης), Matthew Hawksley (Αντώνιος), Derek Jacobi (Μερκούτιος), Lily James (Ιουλιέτα), Taylor James (Πρίγκιπας), Ansu Kabia (Τυβάλτος), Richard Madden (Ρωμαίος), Racheal Ofori (υπηρέτης), Nikki Patel (Βαλτάσαρ), Chris Porter (Λόρδος Μοντέγος), Zoë Rainey (Λαίδη Μοντέγου), Michael Rouse (Λόρδος Καπουλέτος), Meera Syal (παραμάνα), Sam Valentine (Πατήρ Λαυρέντιος), Kathryn Wilder (Πέτα -φαρμακοποιός).

Πληροφορίες

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - Αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη»: Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη - Αθήνα, τηλ.: 210 7282000. Συνολική διάρκεια παράστασης: 2 ώρες και 45 λεπτά (με διάλειμμα 15 λεπτών). Τιμές εισιτηρίων: κανονικό: 18 ευρώ, μειωμένο (φοιτητικό, άνεργοι, παιδιά): 12 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: ταμεία Μεγάρου, εκδοτήρια Μεγάρου: Ομήρου 8 - Αθήνα, τηλεφωνικά: 210 7282333, ηλεκτρονικά: megaron.gr.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς