Ο Κένεθ Μπράνα στην οθόνη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

«Μάκβεθ», σε μαγνητοσκόπηση από το Διεθνές Φεστιβάλ Μάντσεστερ
Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2013 10:01
Johan Persson
A- A A+

Η παράσταση «Μάκβεθ» του Εθνικού Θεάτρου του Λονδίνου, που ήταν αρχικά προγραμματισμένη να προβληθεί για μία βραδιά, λόγω του sold out της 22ης Οκτωβρίου οδήγησε τους υπευθύνους του Μεγάρου στην οργάνωση και μίας έξτρα παράστασης, στις 21 Οκτωβρίου. Το έργο θα μεταδοθεί σε μαγνητοσκόπηση από το Διεθνές Φεστιβάλ Μάντσεστερ (παράσταση της 20ης Ιουλίου 2013).

Παραγωγή που κόβει την ανάσα

Μετά από δέκα χρόνια, ο Κένεθ Μπράνα, ο μεγαλύτερος σαιξπηρικός ηθοποιός της εποχής μας, επιστρέφει με τον σκωτσέζο βασιλιά «Μάκβεθ», σε μια ιλιγγιώδη νέα παραγωγή, που κόβει την ανάσα, καθηλώνει κοινό και κριτικούς και πείθει ότι ο Σαίξπηρ μπορεί να είναι συναρπαστικός.

Απολαυστικός Κένεθ Μπράνα

JOHAN PERSSON

Ένας στρατηγός που ονειρεύτηκε να γίνει βασιλιάς, που σκοτώνει και μετά σκέφτεται, που βασανίζεται για να ησυχάσει τη συνείδησή του, μια ύπαρξη που τρέφεται από τον ακραίο κίνδυνο και το χάος του πολέμου.  O Κένεθ Μπράνα προσφέρει έναν καθαρό, μεσαιωνικό Μάκβεθ, με δράση, μηχανορραφίες, πάθη και λαγνεία μέσα σε ένα τοπίο λάσπης και αίματος, όπου όλοι αγωνιούν τρομαγμένοι, ακόμα και το κοινό.

Στο άρρωστο, σκοτεινό μυαλό του πρωταγωνιστή

Το έργο - σε σκηνοθεσία του βραβευμένου με Ολίβιε και Τόνι, Ρομπ Άσφορντ και του ίδιου του Μπράνα -, παρουσιάστηκε στις 4 Ιουλίου στο Διεθνές Φεστιβάλ του Μάντσεστερ και για 18 παραστάσεις,  με τα εισιτήρια να έχουν εξαντληθεί μήνες πριν από την πρεμιέρα. Η Βικτωριανή εκκλησία του Αγίου Πέτρου του Μάντσεστερ, απομεινάρι της Βιομηχανικής Επανάστασης του 19ου αιώνα, είναι το ιδανικό σκηνικό για αυτή την παραγωγή που βυθίζεται στην καρδιά του μυστηρίου του έργου και βυθίζει και τους θεατές στη βαριά βροχή και την παχιά λάσπη των μαχών, αλλά και στο άρρωστο, σκοτεινό μυαλό του πρωταγωνιστή της.

Πληροφορίες
Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, ώρα 9 μ.μ., αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, Τρίτη 22 Οκτωβρίου - sold out. Τιμές εισιτηρίων : 14, 7 ευρώ (φοιτητικά). Πληροφορίες για το κοινό στο τηλέφωνο: 210 72.82.333.
 

Προτεινόμενα για εσάς