Υπό διερεύνηση από τις αρχές η Apple στη Νότια Κορέα

Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016 13:51
UPD:13:51
EPA/JUSTIN LANE
A- A A+

Η Επιτροπή Δικαίου Εμπορίου της Νότιας Κορέας διερευνά «κάποια ζητήματα» σχετικά με την Apple, δήλωσε ο επικεφαλής της μιλώντας στο κοινοβούλιο της χώρας, χωρίς να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σε σχετική ακρόαση την Τρίτη, ο πρόεδρος της FTC, Τζέονγκ Τζάε-τσαν αρνήθηκε να προβεί σε σχόλια γύρω από τις λεπτομέρειες της έρευνας του φορέα, όταν ερωτήθηκε σχετικά από Νοτιοκορεάτη βουλευτή. Τοπικά ΜΜΕ μέσα στον μήνα είχαν αναφέρει πως η FTC επανεξέταζε λεπτομέρειες σχετικά με τα συμβόλαια που έχει υπογράψει η εταιρεία με εταιρείες- παρόχους υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας στη Νότια Κορέα.

Η Apple δεν έχει ακόμα προβεί σε κάποια ανακοίνωση σχετικά.

Σε δημοσίευμα των Korea Times πριν από λίγες ημέρες αναφερόταν πως πηγές είχαν αποκαλύψει πως η Apple Korea ασκεί πιέσεις σε εταιρείες για την αγορά ενός ελάχιστου αριθμού iPhones για σκοπούς προώθησης και τον διαμοιρασμό του κόστους επισκευής.

Η Apple έχει διερευνηθεί ξανά για τέτοια θέματα στη χώρα: Τον Απρίλιο, η FTC είχε δώσει εντολή για την επανεξέταση 20 όρων σε συμβόλαια με συνεργάτες (στον τομέα των επισκευών), όπου αναφερόταν ότι οι εταιρείες που αναλάμβαναν την επισκευή δεν θα υπέβαλλαν αγωγές κατά της Apple Korea για έναν χρόνο, για οποιοδήποτε ζήτημα. Επίσης, πέρυσι η FTC είχε δώσει εντολή στην Apple να επιτρέπει τις επιστροφές χρημάτων σε πελάτες για υπηρεσίες επισκευών.

Προτεινόμενα για εσάς