Το Solar Impulse 2 ολοκλήρωσε την υπερατλαντική του πτήση

Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016 23:39
UPD:23:39
REUTERS/MARCELO DEL POZO
A- A A+

Με ασφάλεια προσγειώθηκε νωρίς την Πέμπτη στη Σεβίλλη της Ισπανίας το ηλιακό αεροσκάφος Solar Impulse 2, έχοντας ολοκληρώσει την υπερατλαντική του πτήση μετά από τρεις ημέρες.

Το Solar Impulse 2 είχε απογειωθεί από τη Νέα Υόρκη, σε ένα από τα πιο μεγάλα σκέλη του «γύρου του κόσμου χωρίς καύσιμα» που πραγματοποιεί.

Το μονοθέσιο αεροσκάφος, χειριστής του οποίου ήταν ο Ελβετός αεροπόρος Μπερτράν Πικάρ, (ο δεύτερος, με τον οποίο εναλλάσσονται, είναι ο Αντρέ Μπόρσμπεργκ), προσγειώθηκε λίγο μετά τις 7.30 πμ (τοπική ώρα), έχοντας απογειωθεί πριν 71 ώρες από το αεροδρόμιο Κένεντι. Η Σεβίλη επελέγη αντί του Παρισιού ως προορισμός λόγω προγνώσεων για καταιγίδες στη γαλλική πρωτεύουσα.

EURONEWS

Το Solar Impulse 2 έχει ταχύτητα cruising περίπου 70 χλμ/ ώρα (αντίστοιχη ενός μέσου αυτοκινήτου) και είναι εφοδιασμένο με πάνω από 17.000 ηλιακές κυψέλες στα φτερά του- το άνοιγμα των οποίων είναι μεγαλύτερο αυτού ενός Boeing 747. To επόμενο κομμάτι του ταξιδιού σχεδιάζεται ήδη και προορισμός είναι το Άμπου Ντάμπι, από όπου είχε αρχίσει και το εγχείρημα.

REUTERS/MARCELO DEL POZO

Σύμφωνα με το BBC, ο Πικάρ, μιλώντας σε κοινό στο αεροδρόμιο της Σεβίλης, τόνισε πως ο Ατλαντικός πάντα αποτελούσε σύμβολο μετάβασης από τον Παλιό Κόσμο στον Νέο- και η πρώτη υπερατλαντική πτήση ενός ηλιακού αεροσκάφους εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο.

Προτεινόμενα για εσάς