Η Ε.Ε. ακύρωσε τη συνάντηση με τους ηγέτες των υποψήφιων χωρών

Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2005 13:56
A- A A+

Η Ευρωπαϊκή Ενωση ακύρωσε την καθιερωμένη συνάντηση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ενωσης με τους ομολόγους τους από τις υποψήφιες προς ένταξη χώρες, η οποία συνήθως πραγματοποιείται μετά την ολοκλήρωση του εκάστοτε Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Η προεδρία της Ε.Ε. έχει ήδη ενημερώσει γραπτώς τις υποψήφιες για ένταξη χώρες, Τουρκία, Ρουμανία, Βουλγαρία και Κροατία, για την ακύρωση της συνάντησης. Ως εκ τούτου, οι εκπρόσωποι των υποψηφίων χωρών, περιλαμβανομένου και του τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αμπντουλάχ Γκιουλ που επρόκειτο να έρθει στις Βρυξέλλες εκπροσωπώντας τον κ. Ερντογάν, δεν θα μεταβούν στη βελγική πρωτεύουσα.

Η συνάντηση ακυρώθηκε καθώς οι εργασίες του Συμβουλίου ενδέχεται να παραταθούν πέραν του καθορισμένου προγράμματος (αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο το απόγευμα, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται η συνέχιση των συζητήσεων και το Σάββατο), με δεδομένο ότι στη Σύνοδο θα κυριαρχήσουν τα «δύσκολα» θέματα, του προϋπολογισμού της Ε.Ε. για την επταετία 2007-2013 και της διαδικασίας επικύρωσης του Συνταγματικής Συνθήκης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή