Ιταλία: Περπατώντας… πάνω στο νερό

Τρίτη, 21 Ιουνίου 2016 17:10
UPD:18:19
REUTERS/STEFANO RELLANDINI
A- A A+

Την ευκαιρία να περπατήσουν πάνω στο νερό της λίμνης Ίζεο, στον ιταλικό βορρά, έχουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής, χάρη στο τελευταίο έργο του Βούλγαρου καλλιτέχνη Christo.

Οι επισκέπτες μπορούν να βαδίσουν από το Σουλτσάνο, στο ανατολικό άκρο της λίμνης, έως το νησί Μόντε Ίζολα, μέσω των «πλωτών αποβάθρων» («The Floating Piers»), μήκους τριών χιλιομέτρων, τις οποίες σχεδίασε ο καλλιτέχνης.

Μπορούν επίσης να ακολουθήσουν δυο «μονοπάτια» για να φτάσουν στο νησάκι Σαν Πάολο, το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στις επιπλέουσες αποβάθρες.

Ο διάδρομος, κατασκευασμένος από 200.000 κύβους από πολυαιθυλένιο οι οποίοι είναι καλυμμένοι με χρυσοκίτρινο ύφασμα, συνεχίζει για ακόμη ενάμισι χιλιόμετρο στους δρόμους του Σουλτσάνο αλλά και του χωριού Πεσκέρα Μαράλιο, στην απέναντι πλευρά. 

Η ιδέα γεννήθηκε στο μυαλό του Christo και της Γαλλίδας καλλιτέχνιδας Jean-Claude - συντρόφου του στην τέχνη και τη ζωή - το 1970, χωρίς ωστόσο να υλοποιηθεί με επιτυχία.

REUTERS/STEFANO RELLANDINI

Τον Νοέμβριο του 2009, η Jean-Claude έφυγε από τη ζωή, αλλά πέντε χρόνια αργότερα ο Christo και η ομάδα του εντόπισαν στη λίμνη Ίζεο, 110 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Μιλάνου, το τοπίο που τους ενέπνεε περισσότερο.

Το έργο είναι προσβάσιμο με ελεύθερη είσοδο όλο το 24ωρο, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες. «Είναι προέκταση του δρόμου και ανήκει σε όλους» διευκρινίζει ο δημιουργός.

REUTERS/STEFANO RELLANDINI

Η εγκατάσταση θα παραμείνει στη λίμνη μέχρι τις πρώτες ημέρες του Ιούλη και στη συνέχεια τα υλικά της θα ανακυκλωθούν. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή