EURO 2016 (Γ΄ όμιλος): Αμφίρροποι αγώνες στο φινάλε

Τρίτη, 21 Ιουνίου 2016 12:19
UPD:12:21
REUTERS/JOHN SIBLEY

Οι Γερμανοί, που προκρίνονται ακόμη και με ισοπαλία, αναμένουν επιθετική βελτίωση καθώς μέχρι τώρα εμφανίζουν πρόβλημα σε αυτό τον τομέα, έχοντας σκοράρει μόλις δύο γκολ σε δύο αγώνες.

A- A A+

Φινάλε στον Γ΄ όμιλο του Euro 2016 απόψε με πολύ ενδιαφέροντες αγώνες, καθώς Γερμανία και Πολωνία κατά κύριο λόγο, αλλά και η Βόρεια Ιρλανδία, θα διεκδικήσουν τις πρώτες δύο θέσεις, στις αναμετρήσεις που θα διεξαχθούν στις 19:00 σε Παρίσι (Βόρεια Ιρλανδία-Γερμανία) και Μασσαλία (Ουκρανία-Πολωνία).

Οι Γερμανοί, που προκρίνονται ακόμη και με ισοπαλία, αναμένουν επιθετική βελτίωση καθώς μέχρι τώρα εμφανίζουν πρόβλημα σε αυτό τον τομέα, έχοντας σκοράρει μόλις δύο γκολ σε δύο αγώνες, στο 2-0 επί της Ουκρανίας στην πρεμιέρα με τον κεντρικό αμυντικό Μουστάφι και τον μέσο Σβαϊνστάιγκερ. 

Ακολούθησε η «λευκή» ισοπαλία με την Πολωνία και τώρα ο Γιόαχιμ Λεβ πρέπει να αποφασίσει αν θα παίξει με τον Γκέτσε ως προωθημένο, αν θα χρησιμοποιήσει τον μοναδικό «καθαρόαιμο» επιθετικό που διαθέτει (Γκόμεζ) ή ακόμα και τον Αντρέ Σίρλε.

Η Βόρεια Ιρλανδία από την πλευρά της είναι γεμάτη αυτοπεποίθηση μετά τη νίκη με 2-0 επί της Ουκρανίας, που ήταν η πρώτη νίκη της σε ένα μεγάλο τουρνουά σε 34 χρόνια, μετά την ήττα από την Πολωνία στην πρεμιέρα. 

Τα γκολ των Γκάρεθ ΜακΌλεϊ και Νάιαλ ΜακΓιν εναντίον της Ουκρανίας έκλεισαν τη μακρά αναμονή των Βορειοϊρλανδών για μια νίκη σε μεγάλο τουρνουά, καθώς η τελευταία ήταν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1982, όταν προς γενική έκπληξη είχαν επικρατήσει 1-0 της διοργανώτριας Ισπανίας με το γκολ του Τζέρι Άρμστρονγκ.

Η Πολωνία βρίσκεται κοντά στην πρόκριση στους νοκ άουτ αγώνες (φάση των «16») για πρώτη φορά, όμως δεν θα πρέπει να θεωρεί τίποτα ως δεδομένο αντιμετωπίζοντας τους γείτονές της Ουκρανούς, με τους οποίους είχε συνδιοργανώσει το Euro 2012.

Η Ουκρανία έχασε τα πρώτα δύο παιχνίδια της και δεν μπορεί να προχωρήσει, αλλά η Πολωνία, δεύτερη στην κατάταξη αλλά ισόβαθμη της πρώτης Γερμανίας, χρειάζεται νίκη απέναντι σε έναν επικίνδυνο αντίπαλο που θα παίξει για το γόητρό του.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις