Γαλλία: Προκριματικές εκλογές για τον προεδρικό υποψήφιο αποφάσισαν οι Σοσιαλιστές

Σάββατο, 18 Ιουνίου 2016 23:10
UPD:23:40
REUTERS/JACKY NAEGELEN
A- A A+

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ θα πρέπει να περάσει από διαδικασία προκριματικών εκλογών στο Σοσιαλιστικό Κόμμα, εάν θέλει να διεκδικήσει δεύτερη προεδρική θητεία τον επόμενο χρόνο.

Το Εθνικό Συμβούλιο του Σοσιαλιστικού Κόμματος ενέκρινε το Σάββατο «ομοφώνως» την οργάνωση προκριματικών στους κόλπους του κόμματος, του δορυφορικού RPG και των φιλοκυβερνητικών οικολόγων.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στις 22 και τις 29 Ιανουαρίου 2017.

Ο κ. Ολάντ πρόκειται να ανακοινώσει στο τέλος του έτους εάν θα διεκδικήσει και δεύτερη θητεία.

Σύμφωνα με πρόσωπα του περιβάλλοντός του, ο πρόεδρος της Γαλλίας είναι έτοιμος να υποβληθεί στη δοκιμασία των προκριματικών, όπως το είχε κάνει και πριν από την εκλογή του το 2012.

Πάντως, με τα σημερινά δεδομένα, η δημοτικότητα του κ. Ολάντ κρίνεται αρκετά χαμηλή.

Δημοσκόπηση της TNS-Sofres για τον καλύτερο υποψήφιο της Αριστεράς στο σύνολό της, η οποία δημοσιεύθηκε την Παρασκευή στην εφημερίδα Le Figaro, εμφανίζει τον κ. Ολάντ  στην 5η θέση.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, ο κ. Ολάντ στα μάτια των ψηφοφόρων του Σοσιαλιστικού Κόμματος θα ήταν χειρότερος υποψήφιος από τον πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς.

Ωστόσο, προηγείται του Αρνό Μοντεμπούρ , φαβορί τις αριστερής πτέρυγας του κόμματος, ο οποίος δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή