Νέα κόντρα Πολάκη - Γεωργιάδη για τον διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ

Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016 17:01
UPD:17:04
EUROKINISSI/ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ο κ. Πολάκης κατήγγειλε ονομαστικά τη νομική σύμβουλο του ΚΕΕΛΠΝΟ Αθηνά Οικονόμου Σκορδά και υπενθύμισε ότι εμπλέκεται στην αγορά του κτηρίου του ΚΕΕΛΠΝΟ στο Μαρούσι έναντι 18 εκατ. ευρώ όταν η αντικειμενική του αξία ήταν 3 εκατ. ευρώ.

A- A A+

Έντονη αντιπαράθεση είχαν στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης με τον βουλευτή της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη με αφορμή τις προσλήψεις στις ΜΕΘ μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο κ. Πολάκης κατήγγειλε ότι λειτουργούσε παρακρατικός μηχανισμός στο ΚΕΕΛΠΝΟ που νόθευε τα αποτελέσματα, ενώ ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι δεν μπορούσε να πάρει τους φακέλους στο γραφείο του και ότι ο διαγωνισμός θα εκπέσει στα δικαστήρια.

Επισημαίνεται ότι χθες αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού όσον αφορά τους γιατρούς μετά και την εξαίρεση των ενστάσεων, ενώ βγήκαν και τα αποτελέσματα για τους νοσηλευτές και απομένει μόνο η εξέταση των ενστάσεων.

«Οι παρακρατικοί μηχανισμοί ζουν και βασιλεύουν. Εμείς τους ξεδοντιάζουμε και αυτό αποτελεί τον πόνο σας» είπε ο κ. Πολάκης απευθυνόμενος στον κ. Γεωργιάδη, ενώ παραδέχθηκε ότι λειτουργούν «και επί των ημερών μας». «Το ότι κάνατε παρέμβαση ο ίδιος καθιστά την διαδικασία άκυρη και θα μπλοκάρει η διαδικασία στα δικαστήρια», εκτίμησε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο κ. Πολάκης κατήγγειλε ονομαστικά τη νομική σύμβουλο του ΚΕΕΛΠΝΟ Αθηνά Οικονόμου Σκορδά (συζύγου πρ. υπουργού της ΝΔ) και υπενθύμισε ότι εμπλέκεται στην αγορά του κτηρίου του ΚΕΕΛΠΝΟ στο Μαρούσι έναντι 18 εκατ. ευρώ όταν η αντικειμενική του αξία ήταν 3 εκατ. ευρώ.

Η ΑΥΓΗ ΕΦΗΜΕΡΊΔΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΆΣ

«Η νομική υπηρεσία του ΚΕΕΛΠΝΟ, δηλαδή η Αθηνά Οικονόμου Σκορδά της γνωστής πολιτικής οικογενείας του πρώην υπουργού της ΝΔ, είναι η κυρία που ως νομική σύμβουλος ήταν πίσω από την αγορά του κτηρίου του ΚΕΕΛΠΝΟ με αντικειμενική αξία 3 εκατ. ευρώ. Είναι η κυρία που έκανε έρευνα στα μεσιτικά γραφεία και όχι στο Σώμα Ορκωτών, και της είπαν ότι οι αξίες στην περιοχή είναι στα 10 εκατ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το ΚΕΕΛΠΝΟ να δώσει 18 εκατ. για ένα κτίριο που έχει αντικειμενική αξία 3 εκατ.», υπογράμμισε.

«Ο παρακρατικός μηχανισμός που λειτουργούσε στο ΚΕΕΛΠΝΟ είχε διοριστεί από τον Κουρουμπλή. Μας λέτε ότι διόρισε παρακρατικό μηχανισμό και για να τον επιβραβεύσει ο πρωθυπουργός τον αναβάθμισε σε υπουργό Εσωτερικών;», αντέτεινε ο κ. Γεωργιάδης.

Όσον αφορά τον διαγωνισμό ο κ. Πολάκης τόνισε ότι το υπουργείο ασκεί διοικητική εποπτεία και μπορεί να κάνει και προληπτικό έλεγχο στο ΚΕΕΛΠΝΟ, όπως αναφέρει το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο συνεστήθη. Ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι η λίστα με τις μοριοδοτήσεις που έκανε το υπουργείο είναι η ίδια με την τελική λίστα που έκανε η Επιτροπή Αξιολόγησης του ΚΕΕΛΠΝΟ ύστερα από την παρέμβαση.

«Είχαμε καταγγελίες και πάμε και λέμε "πίσω κλεφτόπουλα. Δείξτε μας την κατάσταση". Μας στέλνουν κατάταξη με δήθεν μόρια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης υπενθυμίζοντας ότι «είδαμε τους φακέλους και βρήκαμε ότι στα 220 άτομα έχουν γίνει 88 λάθος μοριοδοτήσεις».

Στη συνέχεια «καθίσαμε και κάναμε μία προεργασία και αποστείλαμε το έγγραφο με την γνώμη μας για να συγκρίνουν ποιος έχει δίκιο. Και έτσι αρχίζει η διελκυστίνδα», καθώς ο «παρακρατικός μηχανισμός καθυστερούσε και εκβίαζε την Επιτροπή Αξιολόγησης». Το αποτέλεσμα, υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ήταν «ο πίνακας που έστειλα, πλην τριών που αρνήθηκαν τον διορισμό, να είναι ακριβώς ο ίδιος με τον πίνακα που έβγαλε η Επιτροπή Αξιολόγησης την οποία σημειωτέον δεν την αλλάξαμε».

«Δεν σας ενδιαφέρει η τήρηση του νόμου», του επεσήμανε ο κ. Γεωργιάδης παρουσιάζοντας έγγραφο της νομικής υπηρεσίας του ΚΕΕΛΠΝΟ, που υπογράφει η Αθ. Οικονόμου, όπου καταγγέλλεται πως «στις 21 Απριλίου και ενώ η Επιτροπή εργαζόταν, κλιμάκιο του υπουργείου μαζί με συνεργάτη του γραφείου του κ. Πολάκη επισκέφθηκε το γραφείο που συνεδρίασε η Επιτροπή» και δηλώνει πως «κατόπιν των παραπάνω η γνώμη της νομικής υπηρεσίας πάσχει από ακυρότητα που δεν θεραπεύεται από συνέχιση  της διαδικασίας».

«Κατά πρωτοφανή παράνομο τρόπο, χωρίς να έχετε συναίσθηση τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει ένας υπουργός, παρεμβήκατε και μοριοδοτήσατε κατά τον δικό σας τρόπο με αποτέλεσμα να έχετε τινάξει στον αέρα την διαδικασία», υποστήριξε ο βουλευτής της ΝΔ. «Ο έλεγχος που έχετε αρμοδιότητα δεν γίνεται από το πρόσωπό σας, αλλά δια των αρμοδίων οργάνων του υπουργείου σας. Μπορούσε το Σώμα Ελεγκτών Υγείας να ελέγξει ή από το ΚΕΕΛΠΝΟ να ξανακάνει την διαδικασία. Δεν μπορούσατε να πάρετε εσείς τους φακέλους», ισχυρίσθηκε ο κ. Γωργιάδης τονίζοντας πως «το ότι είστε υπουργός δεν σας δίνει το δικαίωμα να κάνετε ό,τι θέλετε».

Ο κ. Πολάκης κατήγγειλε ακόμη πως επί υπουργίας Γεωργιάδη έγινε παρέμβαση σε διαγωνισμό. Κατέθεσε τα πρακτικά της συνεδρίασης του ΚΕΕΛΠΝΟ της 4ης Ιουλίου 2013, όπου «ο αντιπρόεδρος κ. Ευσταθίου στην προηγούμενη πρόσληψη για τις ΜΕΘ, προφανώς όχι μοναχός του, αλλάζει μεσοκαλόκαιρο και μεσούσης της διαδικασίας αξιολόγησης, τις Επιτροπές Αξιολόγησης. Εσείς το κάνατε αυτό». Και πρόσθεσε ότι ο κ. Γεωργιάδης στις 4 Σεπτεμβρίου 2013 «κάλυψε την προηγούμενη απόφαση και ανακοινώσε πίνακα αποτελεσμάτων». Όμως κατήγγειλε ο Π. Πολάκης, «το πρακτικό της απόφασης διορισμού δεν έχει μόρια. Όλος ο πίνακας έγινε με μπιλιετάκα από εσάς και από την κυβέρνηση».

«Σε ποιο σημείο αναφέρεται το όνομά μου; Τι συγκρίνετε; Την άποψή σας για το αν το τότε ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ ακολούθησε την σωστή διαδικασία με την παρέμβασή σας;», αντέδρασε ο κ. Γεωργιάδης επισημαίνοντας ότι «σας κατηγορεί η Επιτροπή ότι αφαιρέσατε χαρτιά από τους φακέλους». «Η απώλεια της ψυχραιμίας σας οδηγεί σε κραυγές και αισχρά ψέματα. Δεν υπάρχει κανένα χαρτί που να λέει ότι αφαιρέσαμε έγγραφα», του απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Ο κ. Πολάκης και ο κ. Γεωργιάδης αντιπαρατέθηκαν και για άλλα θέματα. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας εξέφρασε ειρωνικά την συμπαράστασή του στον αντιπρόεδρο της ΝΔ για την συγκέντρωση των «παραιτηθείτε», όταν ο κ. Γεωργιάδης του εξέφρασε στην συμπαράστασή του για τα επεισόδια στην Ιεράπετρα. «Ευχαριστώ για την συμπαράσταση που δείχνετε για τα επεισόδιο που δημιούργησαν 10 ακροδεξιοί και κάποιοι από συγκεκριμένο χώρο», είπε ο κ. Πολάκης και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Εκφράζω και γω την βαθιά μου συμπαράσταση για την χθεσινή αποτυχία της συγκέντρωσης της οποίας ηγηθήκατε και την χαρακτηρίσατε ως μεγαλειώδη, αλλά ο κόσμος είχε πάει κάτω από τα δένδρα και δεν τον έπιαναν οι κάμερες. Ένα μηδέν αυτό».

«Για όσους πέθαναν ή έπαθαν βλάβη έχετε να πείτε μία συγγνώμη; Κοιμάστε ήσυχα τα βράδια;», φώναξε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Είστε νομικά έκθετος, παράνομος και να μην έχετε ύφος. Και να ζητήσετε συγγνώμη από αυτούς που πέθαναν ή υπέστησαν ανήκεστο βλάβη στην υγεία τους».

«Ηρεμήστε, πάρτε βαθιές αναπνοές», του απάντησε ο κ. Πολάκης και τόνισε ότι «έχω νοσηλεύσει με αποκλειστική και κύριά μου ευθύνη πάνω από 1.400 ασθενείς με ποσοστά θνησιμότητας που συγκρίνονται με των καλύτερων ιατρικών κέντρων. Έχω νοσηλεύσει πάνω από 7.000 σε ΜΕΘ, έχω χειρουργήσει πολλές χιλιάδες ασθενείς με κανένα θάνατο. Ξέρω πολύ καλά τι είναι η υγεία. Την μεγαλύτερη συγγνώμη πρέπει να την ζητήσετε εσείς, ο Α. Λοβέρδος και ο Μ. Βορίδης που κλείσατε νοσοκομεία,. Καταστρέψατε την δημόσια περίθαλψη. Εμείς θα αλλάξουμε τους οργανισμούς που κουτσουρέψατε. Δεν τολμήσατε να πάτε στην Ιεράπετρα γιατί δεν ξέρατε πως θα γυρίζατε. Θυμάστε πως πήγατε στα Χανιά; Ξημερώματα, στις 7 το πρωί».

«Διαλογιστείτε το βράδυ στο σπίτι σας τι κακό έχετε κάνει στο χώρο της δημόσιας υγείας. Εμείς ότι κακό έχετε κάνει στο χώρο αυτό, που είμαστε σάρκα από την σάρκα του, θα το διορθώσουμε», κατέληξε ο κ. Πολάκης.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή