Αντιπαράθεση υπ. Υγείας – Αδ. Γεωργιάδη για το ΚΕΕΛΠΝΟ

Αντίδραση του αντιπροέδρου της Ν.Δ. για την απουσία του Π. Πολάκη από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο
Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2016 12:24
UPD:12:26
ΑΠΕ ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Άποψη του κτηρίου του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

A- A A+

Αντιπαράθεση για το ΚΕΕΛΠΝΟ είχαν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή το ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης δεν απάντησε σήμερα σε σχετική ερώτηση.

«Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα και καμία δυσκολία να συζητήσουμε ως πολιτική ηγεσία την υπόθεση ενός φορέα που αυτή την περίοδο –και νομίζω ότι αυτό πια είναι κοινή συνείδηση- έχει μπει σε μια τροχιά λειτουργικής, διοικητικής, θεσμικής και διαχειριστικής εξυγίανσης. Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ ξέρουν πολύ καλά ότι εκεί υπήρχε και αδιαφάνεια και ημετεροκρατία και πελατειακό σύστημα. Αυτό πια αποδεικνύεται. Υπάρχουν έλεγχοι, υπάρχουν πορίσματα, υπάρχουν παραπομπές στη δικαιοσύνη. Νομίζω, λοιπόν, ότι δεν έχουμε καμία πολιτική δυσκολία να συζητήσουμε αυτό καθ’ αυτό το θέμα και τους χειρισμούς που έγιναν», τόνισε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Νωρίτερα ο κ. Γεωργιάδης είχε διαμαρτυρηθεί ότι ο κ. Πολάκης δεν απάντησε για πέμπτη φορά και ζήτησε την παρέμβαση του προέδρου της Βουλής. «Δεν έχω ξαναγνωρίσει τόσο απαξιωτική συμπεριφορά στους κοινοβουλευτικούς θεσμούς», είπε ο κ. Γεωργιάδης αναφερόμενος στον κ. Πολάκη και πρόσθεσε: «Αν δεν θέλει να έρχεται στη Βουλή να απαντάει στους βουλευτές να παραιτηθεί από υπουργός. Εάν είναι ανάξιος να εκτελεί τα καθήκοντά του να παραιτηθεί από υπουργός». Η αντιπαράθεση είχε ξεκινήσει με αναρτήσεις στο Facebook και το Twitter, γεγονός που έκανε τον προεδρεύοντα Γιώργο Βαρεμένο να σχολιάσει: «Απ’ ό,τι φαίνεται και οι δύο είστε δεινοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Μπορείτε από εκεί να τα λήξετε. Ή να τα περιπλέξετε περαιτέρω».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πολάκης αναφερόμενος στον Αδ. Γεωργιάδη έγραψε χθες στο Facebook:

«Τηλεβιβλιοπώλη, άκουσα ότι περιφέρεσαι στα κλουβιά των παπαγάλων και με ύφος χιλίων καρδιναλίων μιλάς για μένα και τα Σφακιά. Αν θες να μάθεις τι λένε για μένα στα Σφακιά, κόπιασε να ρωτήσεις. Αναμένω 2-3 έγγραφα ακόμα, τα οποία θα έχω συγκεντρώσει μέχρι την επόμενη εβδομάδα. Τότε θα λάβεις και τις απαντήσεις που ζητάς με την επίκαιρη ερώτησή σου.

Τις απαντήσεις που ζητάς,

σε μια βδομάδα θα ‘χεις

της γάτας της περίεργης

το πάθημα θα πάθεις

Υ.Γ. Για να προλάβω τις υστερικές κραυγές, τις δικές σου και των παπαγάλων, περί απειλών, διευκρινίζω ότι το νόημα της μαντινάδας είναι μεταφορικό. Άλλωστε όσο κι αν προσπαθείτε να το κρύψετε, είναι γνωστό ότι όσα χρόνια εσύ πούλαγες βιβλία από την τηλεόραση, εγώ μοχθούσα για να σώζω ανθρώπινες ζωές».

Ο κ. Γεωργιάδης απάντησε μέσω Twitter δίνοντας ραντεβού στη Βουλή: «Στην Βουλή των Ελλήνων σε λίγο διότι εγώ αρνούμαι να επιτρέψω στον κ. Πολάκη να αντικαθιστά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο με το FB. Ντροπή του».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή