«Αδειάζει» τον Τραμπ ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τρίτη, 14 Ιουνίου 2016 21:36
UPD:21:44
REUTERS/GARY CAMERON

Ο κ. Ράιαν επισήμανε ότι «ο εξυπνότερος τρόπος» θα ήταν να ελέγχονται εξονυχιστικά οι επίδοξοι μετανάστες από χώρες της Μέσης Ανατολής (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Αποστάσεις από τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές, Ντόναλντ Τραμπ, και την πρότασή του για να αναστολή της εισροής μεταναστών από χώρες που συνδέονται με την «ισλαμική τρομοκρατία», έλαβε την Τρίτη ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν.

Ο κορυφαίος αιρετός εκπρόσωπος των Ρεπουμπλικάνων, ο οποίος πριν από δύο εβδομάδες είχε ανακοινώσει ότι στηρίζει την υποψηφιότητα του Τραμπ, εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ μία απαγόρευση εισόδου σε μουσουλμάνους.

Ο κ. Ράιαν επισήμανε ότι «ο εξυπνότερος τρόπος» θα ήταν να ελέγχονται εξονυχιστικά οι επίδοξοι μετανάστες από χώρες της Μέσης Ανατολής. Υπενθύμισε επίσης ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων είχε περάσει ένα νομοσχέδιο για να γίνουν πιο σκληροί οι περιορισμοί όσον αφορά τη χορήγηση βίζας. Ωστόσο, όπως είπε, η Γερουσία μπλόκαρε ένα άλλο μέτρο που θα ενίσχυε τους ελέγχους ασφαλείας.

«Πρόκειται για έναν πόλεμο με το ριζοσπαστικό Ισλάμ. Δεν είναι πόλεμος με το Ισλάμ. Οι μουσουλμάνοι είναι εταίροι μας. Η μεγάλη, μεγάλη πλειοψηφία των μουσουλμάνων σε αυτή τη χώρα και σε όλον τον κόσμο είναι μετριοπαθής, είναι ειρηνική, είναι ανεκτική. Και έτσι, είναι από τους καλύτερους συμμάχους μας, από τις καλύτερες πηγές μας, στον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας του ριζοσπαστικού Ισλάμ», τόνισε.

Ο κ. Τραμπ, που την Τρίτη έκλεισε τα 70 χρόνια του, συναντήθηκε στη Νέα Υόρκη με πολλούς Ρεπουμπλικανούς κυβερνήτες, μεταξύ των οποίων ήταν και η Μαίρη Φάλιν, η κυβερνήτρια της Οκλαχόμα.

Μια πηγή προσκείμενη στην προεκλογική εκστρατεία του μεγιστάνα ανέφερε ότι το όνομα της Φάλιν περιλαμβάνεται στη λίστα εκείνων τους οποίους εξετάζει ο Τραμπ ως πιθανούς αντιπροέδρους του.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή