EURO 2016: Η Ελβετία 1-0 τη μαχητική Αλβανία

Σάββατο, 11 Ιουνίου 2016 17:52
UPD:17:57
REUTERS/Darren Staples
A- A A+

Το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στο EURO 2016 έκανε η Ελβετία, η οποία επικράτησε 1-0 της Αλβανίας σε αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώθηκε η 1η αγωνιστική του 1ου ομίλου.

Η αναμέτρηση στο «Μπολάρ-Ντελελί» κρίθηκε ουσιαστικά στο πρώτο 45λεπτο. Το γρήγορο γκολ των Ελβετών με την κεφαλιά του Σαρ στο 5΄ μετά την άστοχη έξοδο του Μπερίδα έδωσε σημαντικό πλεονέκτημα στο συγκρότημα του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς, ενώ η «πλάστιγγα έγειρε» προς το μέρος του στο 36΄ μετά την αποβολή του αρχηγού των Αλβανών, Λορίκ Τσάνα. 

Η Ελβετία είχε την ευκαιρία στην φάση που ο έμπειρος παίκτης, πριν αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη από τον Καρμπάγιο, έκανε χέρι στη γραμμή της περιοχής να «καθαρίσει» το παιχνίδι, αλλά το φάουλ που εκτέλεσε ο Τζεμάιλι στο 38΄ σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Μπερίσα.

Το πρώτο μέρος είχε άλλες δύο σημαντικές φάσεις. Οι Αλβανοί έχασαν τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσουν στο 31΄ με τον Σαντίκου να μη μπορεί να νικήσει τον Σόμερ στο τετ-α-τετ που είχαν, ενώ πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Μπερίσα είπε «όχι» στο βολέ του Σεφέροβιτς μέσα από την περιοχή.

Στο δεύτερο μέρος ο γκολκίπερ της Αλβανίας, Μπερίσα, έκανε τρεις σπουδαίες επεμβάσεις και κράτησε όρθια την ομάδα του και λίγο έλλειψε στο τέλος να πάρει το «χρυσό» βαθμό, με τον Γκάσι να βγαίνει σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ με τον Σόμερ και τον τερματοφύλακα της Ελβετίας να κάνει την απόκρουση του αγώνα.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις