Ποικιλόμορφες μουσικές εκδηλώσεις στο ΚΠΙΣΝ

Στον υπαίθριο χώρο του Κέντρου Επισκεπτών, με ελεύθερη είσοδο
Σάββατο, 04 Ιουνίου 2016 10:30

Με αφετηρία την jazz, η μουσική του Alex Drakos Trio αποτελεί μια σύνθεση στοιχείων rock, pop και electro με ελληνικούς ήχους, ενσωματώνοντας αποσπάσματα προηχογραφημένης αφήγησης και ποίησης.

A- A A+

Με φόντο τις νέες κτηριακές εγκαταστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, καθώς και το καταπράσινο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, οι μουσικές εκδηλώσεις στον υπαίθριο χώρο του Κέντρου Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) συνεχίζονται, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Swing, rock 'n' roll, jazz, dubstep και μελοποιημένη ποίηση, μουσικές συνθέσεις, διαφορετικοί ήχοι και ακούσματα με μοναδικούς καλλιτέχνες θα αντηχήσουν, με θέα το κανάλι ΚΠΙΣΝ.

ΌΛΓΑ ΤΖΉΜΟΥ

Ακόμα, το νέο Κέντρο Επισκεπτών συνεχίζει να προσφέρει τη δυνατότητα στο κοινό να ενημερωθεί για τις τεχνικές λεπτομέρειες της κατασκευής, καθώς και για την αποστολή και το όραμα του ΚΠΙΣΝ. Εξακολουθεί, επίσης, να φιλοξενεί ποικίλες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, προσφέροντας μια πρώτη γεύση της μελλοντικής λειτουργίας του ΚΠΙΣΝ, μέχρι αυτό να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί ως δώρο στην ελληνική πολιτεία.

Πρόγραμμα μουσικών εκδηλώσεων

Kode 9 (Hyperdub / UK) - «Culture Jam»

Το Σάββατο 4 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα, ο καταξιωμένος παραγωγός και DJ, Steve Goodman, γνωστός στο ευρύ κοινό ως Kode9, μία σημαντική φιγούρα της dubstep σκηνής στη Μεγάλη Βρετανία, επισκέπτεται το Κέντρο Επισκεπτών. Τον Kode9 υποδέχονται οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί και DJs, Black Athena, στο πλαίσιο του project «Culture Jam», ενός εναλλακτικού αφιερώματος στην underground dance σκηνή, που περιλαμβάνει dj sets, συνεντεύξεις και συζητήσεις με το κοινό για την παγκόσμια και εγχώρια dance σκηνή, αλλά και την εξέλιξή της από τη δεκαετία του 1970, έως και την επανεμφάνισή της κατά τον 21ο αιώνα.

ΌΛΓΑ ΤΖΉΜΟΥ

Alex Drakos Trio - «Circle»

Την Πέμπτη 9 Ιουνίου, στις 8 το βράδυ, το Alex Drakos Trio παρουσιάζει τη μουσική παράσταση «Circle», ένα ταξίδι στα εσωτερικά στάδια αναζήτησης της ψυχής. Με αφετηρία την jazz, η μουσική του Alex Drakos Trio αποτελεί μια σύνθεση στοιχείων rock, pop και electro με ελληνικούς ήχους, ενσωματώνοντας αποσπάσματα προηχογραφημένης αφήγησης και ποίησης.

«Αναπλάθοντας τον μελοποιημένο Ελύτη»

Το Σάββατο 11 Ιουνίου, στις 8 το βράδυ, η ποίηση και η μουσική αφήγηση, με άρωμα Αιγαίου, αποτελούν τον βασικό άξονα της συναυλίας «Αναπλάθοντας τον μελοποιημένο Ελύτη», με τη Χριστίνα Μαξούρη και τον Κωνσταντίνο Ευαγγελίδη. Με γνώμονα τον καθάριο και γλαφυρό λόγο του Οδυσσέα Ελύτη, μία φωνή - με τη συνοδεία πιάνου - εξερευνά τους τρόπους, με τους οποίους οι συλλεκτικές συνθέσεις των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι και Δημήτρη Λάγιου μπορούν να συνδυαστούν με το δοκιμιακό έργο του νομπελίστα ποιητή και να μετασχηματιστούν σε έργα των Erik Satie και Claude Debussy, καθώς και σε πρωτότυπες συνθέσεις του ίδιου του Κωνσταντίνου Ευαγγελίδη.

MARILI ZARKOU

Jazz & strings: «Χθες το βράδυ»

Την Παρασκευή 17 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ, ο Δημήτρης Καλαντζής, το γκρουπ του και η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του Στάθη Σούλη, παρουσιάζουν τη συναυλία «Χθες το βράδυ», η οποία περιλαμβάνει κομμάτια, μεταξύ άλλων, των Γιαννίδη, Καπνίση, Σπάρτακου, Μουζάκη, Μωράκη, Γιάκοβλεβ, διασκευασμένα σε μια πρωτότυπη τζαζ παράσταση, με επιρροές από τον ήχο των δεκαετιών του ’50 και ’60.

Πληροφορίες

Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Ευριπίδου & Δοϊράνης, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος - Καλλιθέα, τηλ: 210 8778396 - 8. Για τη διευκόλυνση της πρόσβασης προς και από το Κέντρο Επισκεπτών κατά τις ημέρες των προγραμματισμένων εκδηλώσεων, προσφέρεται δωρεάν μεταφορά του κοινού, με τη χρήση μικρού ιδιωτικού λεωφορείου (shuttlebus). Το λεωφορείο, το οποίο φέρει το λογότυπο του ΚΠΙΣΝ, ξεκινά από τον σταθμό Συγγρού - Φιξ, επί της οδού Καλλιρρόης, και καταλήγει στην οδό Ευριπίδου (αρχή Εσπλανάδας), και αντίστροφα. Τα δρομολόγια πραγματοποιούνται 30 λεπτά πριν την έναρξη και 30 λεπτά μετά τη λήξη κάθε εκδήλωσης.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς