Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση των εργαζομένων στο Δρομοκαΐτειο με τους ΓΓ Υγείας - Οικονομικών

Σε επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι σε καθαριότητα-σίτιση και φύλαξη από Δευτέρα
Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2016 14:00
UPD:14:02
Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
A- A A+

Άκαρπη απέβη η συνάντηση που είχαν οι εργαζόμενοι του Δρομοκαΐτειου με τους ΓΓ των υπουργείων Υγείας και Οικονομικών, μετά τη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν έξω από το υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο στάσης εργασίας, για το ζήτημα της χρηματοδότησης του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με το Σωματείο των εργαζομένων, στους Γενικούς Γραμματείς τέθηκε «το τεράστιο πρόβλημα χρηματοδότησης του Νοσοκομείου που αφορά τόσο την τακτική επιχορήγηση όσο και τις οφειλές του ΕΟΠΠΥ (Νοσήλεια), με συνέπεια προμηθευτές και εργαζόμενοι να παραμένουν απλήρωτοι για τέσσερις έως πέντε μήνες».

Αν και, όπως επισημαίνουν οι εργαζόμενοι, επιτακτικά ζήτησαν χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης της ροής χρηματοδότησης, κάτι τέτοιο δεν έγινε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες.

EUROKINISSI

«Στηλιτεύουμε την αναλγησία της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και την αδυναμία της να δώσει λύσεις στα χρονίζοντα προβλήματα του ΕΣΥ» τονίζουν σε σχετική τους ανακοίνωση και κάνουν γνωστό ότι από Δευτέρα 6/6/2016 οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα-σίτιση και φύλαξη του Ψ.Ν.Α «Δρομοκαϊτείου» θα προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας.

Τη Δευτέρα 6/6/2016 8 π.μ. θα συγκεντρωθούν με τις οικογένειές τους έξω από το Υπουργείο Υγείας και θα παραμείνουν εκεί μέχρι να δοθούν οι ενδεδειγμένες, όπως σημειώνουν, λύσεις.

Οι εργαζόμενοι ζητούν:

  • Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων
  • Χρηματοδότηση του Νοσοκομείου
  • Χορήγηση κανονικών και αναρρωτικών αδειών για τους εργαζόμενους με ατομικές συμβάσεις εργασίας, κάτι που τώρα δεν προβλέπεται
  • Δημόσια δωρεάν υγεία για όλους
  • Μόνιμη και σταθερή εργασία

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή