Έξω από το υπουργείο Υγείας εργαζόμενοι του Δρομοκαΐτειου

Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2016 09:41
UPD:11:54
SOOC/Alexandros Michailidis

Σύμφωνα με το Σωματείο τους, το «Δρομοκαϊτειο», ένας από τους βασικούς πυλώνες της ψυχιατρικής φροντίδας στη χώρα, έχει λάβει «ψίχουλα από την κρατική χρηματοδότηση».

A- A A+

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο ΨΝΑ «Δρομοκαΐτειο», διαμαρτυρόμενοι για υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του ΕΣΥ, που, όπως υποστηρίζουν «οδηγεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας στην απαξίωση και τους ασθενείς στην αγκαλιά του ιδιωτικού τομέα».

Σύμφωνα με το Σωματείο τους, το «Δρομοκαϊτειο», ένας από τους βασικούς πυλώνες της ψυχιατρικής φροντίδας στη χώρα, έχει λάβει «ψίχουλα από την κρατική χρηματοδότηση». Συγκεκριμένα, για το πρώτο πεντάμηνο του 2016 χρηματοδοτήθηκε με 300.000 ευρώ, από το σύνολο της χρηματοδότησης, που ανέρχεται στα 4.000.000 ευρώ. Αποτέλεσμα είναι «να αδυνατεί να εκπληρώσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις σε προμηθευτές και εργαζόμενους».

SOOC/ALEXANDROS MICHAILIDIS

Στο «Δρομοκαϊτειο» απασχολούνται 80 εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας-φύλαξης και εστίασης, οι οποίοι, όπως αναφέρει το Σωματείο, «παραμένουν απλήρωτοι για πέντε μήνες, συνεχίζοντας, όμως, να προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες».

EUROKINISSI

Για τον παραπάνω λόγο έξω από το υπουργείο Υγείας βρίσκονται συμβολικά και κουβάδες με σφουγγαρίστρες. 

Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν στάση έργασίας έως τις 11 το πρωί. 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή