Δύο Αμερικανοί στρατιωτικοί τραυματίστηκαν στο Ιράκ και τη Συρία

Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2016 07:14
UPD:07:22
EPA/KHALIL AL-A'NEI

Αμερικανοί στρατιώτες εκπαιδεύουν ιρακινές δυνάμεις (φωτ. αρχείου). 

A- A A+

Δύο Αμερικανοί στρατιωτικοί τραυματίστηκαν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στο Ιράκ και τη Συρία, σύμφωνα με εκπρόσωπο του αμερικανικού Πενταγώνου.

Όπως δήλωσε ο Τζεφ Ντέιβις, εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου οι δύο στρατιωτικοί δεν πολεμούσαν στην πρώτη γραμμή, καθώς δεν συμμετείχαν σε πολεμικές επιχειρήσεις. Και στις δύο περιπτώσεις, οι τραυματισμοί προκλήθηκαν από παράπλευρα πυρά.

Οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει 4.087 στρατιώτες στο Ιράκ κι άλλους 300 στη Συρία. Οι ιρακινές δυνάμεις που εκπαιδεύονται από τους Αμερικανούς στρατιωτικούς συμβούλους κι εκπαιδευτές, ενώ έχουν την αεροπορική υποστήριξη της διεθνούς συμμαχίας, έχουν ανακαταλάβει από τον περασμένο Δεκέμβριο, αρκετές περιοχές του Ιράκ, που ήταν υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους από το 2014. Σήμερα μάχονται για την ανακατάληψη της πόλης Φαλούτζα.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός ΥΠΑΜ, Ας Κάρτερ παραδέχτηκε ότι οι δύο στρατιωτικοί τραυματίστηκαν στη διάρκεια της μάχης δηλώνοντας: “Αυτοί οι άνθρωποι μάχονται στο πλαίσιο των επιχειρήσεων που διεξάγονται προκειμένου να νικηθεί το Ισλαμικό Κράτος.”

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή