Εύκολα τα θέματα της Φυσικής, όχι ιδιαίτερης δυσκολίας τα θέματα της Ιστορίας

Δευτέρα, 23 Μαΐου 2016 11:34
UPD:12:39
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Χωρίς εκπλήξεις συνεχίστηκαν οι πανελλαδικές εξετάσεις. Όχι ιδιαίτερης δυσκολίας κρίνονται τα θέματα της Ιστορίας (ανθρωπιστικών σπουδών), στα οποία κλήθηκαν να διαγωνιστούν σήμερα οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων. «Παγίδα» θεωρείται το θέμα Δ1, καθώς το ερώτημα είναι συνδυαστικό.

Η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ) ανέφερε ότι «οι μαθητές έπρεπε να προσέξουν κατά τη σύνθεση του κειμένου τους στην απάντηση Δ1 (πηγή), αφού απαιτείται συνδυασμός γνώσεων από την παλιά και τη νέα ύλη». 

Επίσης, πρόσθεσε ότι τα θέματα καλύπτουν την έκταση της διδακτέας ύλης και είναι κλιμακούμενης δυσκολίας. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάστηκε για τον εντοπισμό του Σωστού – Λάθους στο θέμα Α2.

Στη Φυσική (θετικών σπουδών) τα θέματα θεωρούνται απολύτως βατά και χωρίς καμία έκπληξη, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα στους καλά προετοιμασμένους μαθητές να αριστεύσουν.

Σύμφωνα με ΟΕΦΕ, ήταν θέματα ευκολότερα από τις προηγούμενες χρονιές και δεν δημιούργησαν άγχος στους υποψηφίους. Ακόμη, δεν ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας με συνέπεια να μην μπορέσει να υπάρξει διάκριση ανάμεσα στον πολύ καλό και στον άριστο μαθητή.  

Τέλος: 

  • Ήταν σαφή και επιστημονικά διατυπωμένα
  • Κάλυπταν ικανοποιητικό μέρος της ύλης
  • Περιείχαν πολλές αναφορές στις ερωτήσεις και την ύλη του σχολικού βιβλίου, ενώ κάποια ερωτήματα λύνονταν με την ύλη των προηγούμενων τάξεων

Οι εξετάσεις συνεχίζονται αύριο, Τρίτη, για τους υποψήφιους των ημερήσιων ΕΠΑΛ με το νέο σύστημα, που θα εξεταστούν στα μαθήματα: Κινητήρες Αεροσκαφών ΙΙ, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης και Βιοτροφία-Αιγοπροβατοτροφία.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή