Euroleague: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Κυριακή, 15 Μαΐου 2016 23:31
UPD:16/05/2016 00:06
EPA/SOEREN STACHE
A- A A+

«Βασίλισσα» της Ευρώπης, για έβδομη φορά στην ιστορία της, είναι από σήμερα η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία επιβλήθηκε στην παράταση με 101-96 της Φενέρμπαχτσε ύστερα από έναν συγκλονιστικό τελικό και κατάκτησε το τρόπαιο ύστερα από 8 χρόνια.

Παράλληλα, ο Δημήτρης Ιτούδης έγινε μετά τον Γιώργο Μπαρτζώκα ο δεύτερος Έλληνας προπονητής που πανηγυρίζει τον τίτλο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης, αλλά πρώτος με μη ελληνική ομάδα!

Η νίκη, πάντως, που αρχικά φάνηκε ότι θα ερχόταν δια... περιπάτου, μιας και οι Μοσχοβίτες προηγήθηκαν με διαφορά ακόμη και 21 πόντων, κατακτήθηκε τελικώς μετά μυρίων κόπων κι αφού χρειάστηκε να ευστοχήσει με πολύ δόση τύχης σε 83-83 ο Χριάπα στα 1,9΄΄ πριν τη λήξη του κανονικού αγώνα, καθώς ο Σλούκας με 2/2 βολές είχε δώσει προβάδισμα στους Τούρκους!

Ο Ντε Κολό ήταν ο πρώτος σκόρερ (22 πόντοι, 7 ασίστ), όμως το «καθαρό μυαλό» του Τεόντοσιτς (19 πόντοι, 7 ασίστ) όταν η μπάλα «ζεματούσε» ήταν που επέτρεψε στην ΤΣΣΚΑ να διατηρήσει την ψυχραιμία της, να διαχειριστεί τον αγώνα σωστά, να αφήσει τις τουρκικές ομάδες χωρίς τίτλο στη διοργάνωση και δώσει χαρά στον Σέρβο ύστερα από έξι χαμένους τελικούς.

Παράλληλα, ο Γάλλος διεθνής πλέι μέικερ αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της κανονικής περιόδου αλλά και MVP του φάιναλ 4, ενώ ήταν και ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά!

Στο πρώτο ημίχρονο οι νικητές προηγήθηκαν 50-30 με καταπληκτικό παιχνίδι, καθώς η τριάδα των περιφερειακών Τεόντοσιτς, Ντε Κολό και Χίγκινς κυριάρχησε στη δεύτερη περίοδο, απέναντι σε μια εμβρόντητη Φενέρμπαχτσε που δεν μπορούσε να σκοράρει ούτε με βολές, έχοντας 0/4 σε αυτό το διάστημα.

Στο 30΄ το σκορ ήταν 69-53 και όλα συνέχιζαν να δείχνουν εύκολα για την ΤΣΣΚΑ, ώσπου οι Ούντο και Άντιτς ανέλαβαν δράση κάτω από το καλάθι και άρχισαν να μειώνουν τη διαφορά (74-64 στο 34΄), με τον Ντίξον να τη φέρνει στο -3 (76-79) με τρίποντο και τον ίδιο να ισοφαρίζει σε 81-81 με νέα προσπάθεια έξω από τα 6,75, για να έχουμε το φινάλε που προαναφέρθηκε στο 40λεπτο και τους Ρώσους να κυριαρχούν στην παράταση.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις