Συνεχίζει να προκαλεί ο Μπόρις Τζόνσον

Κυριακή, 15 Μαΐου 2016 17:37
UPD:17:40
REUTERS/HANDOUT

Όπως υποστήριξε ο κ. Τζόνσον - πρόσφατα παρέδωσε τη δημαρχία του Λονδίνου στον Σαντίκ Χαν των Εργατικών- εδώ και 2.000 χρόνια έχουν καταγραφεί αναρίθμητες αποτυχημένες προσπάθειες για την αναβίωση του Χρυσού Κράτους των Ρωμαίων (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Λίγες εβδομάδες απομένουν έως το κρίσιμο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου που θα κρίνει το μέλλον της Βρετανίας εντός και εκτός της Ευρωπαϊκής Ενωσης και υποστηρικτές των δύο «στρατοπέδων» κλιμακώνουν τη ρητορική τους.

Τη μεγαλύτερη αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις του πρώην δημάρχου του Λονδίνου και επικεφαλής της εκστρατείας υπέρ του Brexit, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος σε συνέντευξή του στη «Sunday Telegraph» υποστήριξε ότι η Ε.Ε. ακολουθεί το μονοπάτι του Αδόλφου Χίτλερ και του Ναπολέοντα, προσπαθώντας να δημιουργήσει ένα ευρωπαϊκό υπερ-κράτος. «Ο Ναπολέων, ο Χίτλερ και πολλοί άλλοι προσπάθησαν κάτι τέτοιο, και έχει τραγική κατάληξη», φέρεται να δήλωσε ο κ. Τζόνσον. «Η Ε.Ε. είναι ακόμη μία απόπειρα, με διαφορετικές μεθόδους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως υποστήριξε ο κ. Τζόνσον - πρόσφατα παρέδωσε τη δημαρχία του Λονδίνου στον Σαντίκ Χαν των Εργατικών- εδώ και 2.000 χρόνια έχουν καταγραφεί αναρίθμητες αποτυχημένες προσπάθειες για την αναβίωση του Χρυσού Κράτους των Ρωμαίων.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή