Φουντώνει η μάχη για το Brexit

Σάββατο, 14 Μαΐου 2016 19:05
UPD:20:21
REUTERS/EDDIE KEOGH

Περίπου 40 ημέρες πριν από το κρίσιμο δημοψήφισμα για την παραμονή ή μη της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση φουντώνει στη χώρα η μάχη των δύο αντίπαλων στρατοπέδων. Σήμερα λαμβάνουν χώρα περισσότερες από 1.000 εκδηλώσεις, με τους υπερμάχους της εξόδου να τονίζουν ότι θα βγάλουν όλα τα όπλα από τη φαρέτρα τους προκειμένου να πείσουν την κοινή γνώμη και εκείνους, που ζητούν την παραμονή, να κάνουν λόγο για τη μεγαλύτερη διακομματική εκστρατεία στην πολιτική ιστορία της Βρετανίας.

Σε εκδηλώσεις υπέρ της παραμονής παρευρέθησαν σήμερα ο πρωθυπουργός και πρόεδρος των Τόρις, Ντέιβιντ Κάμερον, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, ο επικεφαλής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, Τιμ Φάρον και η βουλευτής των Πρασίνων, Κάρολιν Λόυκας, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η οργάνωση «Britain Stronger in Europe» (Η  Βρετανία ισχυρότερη στην Ευρώπη).  Στην αντίπερα όχθη η οργάνωση Grassroots Out, που τάσσεται υπέρ του Brexit, υπογράμμισε ότι εκατοντάδές μέλη της σε κάθε γωνιά της χώρας έχουν οργανώσει εκστρατείες ενημέρωσης της κοινής γνώμης.

«Πρόκειται για μία ημέρα, που δεν έχει προηγούμενο: πολιτικοί από όλο το φάσμα έχουν βγει στους δρόμους με το ίδιο μήνυμα» ανέφερε ο Ντέιβιντ Κάμερον σε ανακοίνωσή του. «Πρόκειται για ένα ζήτημα μεγαλύτερο από την πολιτική αντιπαράθεση. Οι επιπτώσεις του θα διαρκέσουν περισσότερο και από τη δική μας ζωή» συμπλήρωσε.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Απομένουν 3000 χαρακτήρες αποστολή

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή