Μπάσκετ: Στον τελικό ο Ολυμπιακός

Τρίτη, 10 Μαΐου 2016 20:56
UPD:21:30
INTIME SPORTS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Στιγμιότυπο του αγώνα.

A- A A+

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στον τελικό του πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών με... συνοπτικές διαδικασίες, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν και στο ΟΑΚΑ την ΑΕΚ, με 89-75, έκαναν το 3-0 στη σειρά και πλέον περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους, που θα προκύψει από το ζεύγος Άρης-Παναθηναϊκός, όπου οι «πράσινοι» προηγούνται με 2-1.

Για να φτάσει ως τη νίκη και μάλιστα με διαφορά, όμως, ο πρωταθλητής Ελλάδας χρειάστηκε να κάνει μεγάλη ανατροπή, αφού η Ένωση έφτασε να προηγηθεί ακόμη και με διαφορά 17 πόντων (50-33) στο τρίτο δεκάλεπτο! Τότε όμως «μίλησε» ο Ντάνιελ Χάκετ, που διέλυσε την άμυνα της ΑΕΚ και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη.

Ο Ιταλός διεθνής γκαρντ σημείωσε 18 πόντους, ενώ ο ουσιαστικός Λοτζέσκι έδωσε επίσης πολύτιμες λύσεις την ώρα που έπρεπε σκοράροντας άλλους 14, ο Σπανούλης είχε 13 και ο Πρίντεζης 11 για τον Ολυμπιακό, απέναντι σε έναν αντίπαλο που επιθετικά τα περίμενε όλα (17 πόντοι) από τον Μπράουν, ο οποίος όπως φυσικό δεν μπορούσε μόνος.

Στο πρώτο ημίχρονο οι παίκτες του Γιούρι Ζντοβτς κυριάρχησαν πλήρως απέναντι σε ένα «νωθρό» αντίπαλο, που ήταν πίσω με 18-21 στο δεκάλεπτο και 31-41 στο 20΄. Όπως προαναφέρθηκε, στην τρίτη περίοδο οι γηπεδούχοι έδωσαν στη διαφορά τη μέγιστη τιμή της, αλλά με τον Χάκετ να ηγείται της αντεπίθεσης σε δημιουργία και σκοράρισμα οι «ερυθρόλευκοι» επανήλθαν.

Με ένα σερί 6-0, που ήρθε με εύκολους πόντους μετά από καλές άμυνες, ο Ολυμπιακός «μάζεψε» τη διαφορά (39-50) και λίγο αργότερα την κατέβασε στους τρεις (51-54), αλλά με νέο ξέσπασμα η ΑΕΚ ξαναξέφυγε με 61-52. Τη διαφορά στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου, όμως, έκανε η άμυνα, που επέτρεψε στους μετέπειτα νικητές να τρέξουν επιμέρους σκορ 34-14 και να κάνουν τα πράγματα απλά. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις