Οξύτατο επεισόδιο στη Βουλή με τη Χρυσή Αυγή

Κυριακή, 08 Μαΐου 2016 17:41
UPD:19:27
Η ΑΥΓΗ
A- A A+

Ένα ακόμη επεισόδιο με βουλευτές της Χρυσής Αυγής και πρωταγωνιστή τον Γιάννη Λαγό σημειώθηκε στη Βουλή, με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση της Ολομέλειας για περίπου μία ώρα. 

Ο προεδρεύων Γιώργος Λαμπρούλης έδωσε εντολή για απομάκρυνση του Λαγού από την αίθουσα μετά από αντιπαράθεσή του με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της διαφωνίας του υπουργού Περιβάλλοντος Πάνου Σκουρλέτη και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά.

Ο τελευταίος απάντησε στον υπουργό ύστερα από επεισόδιο που είχαν νωρίτερα. Ο κ. Σκουρλέτης του επισήμανε ότι νωρίτερα είχε πει ότι «να προσέχει η οικογένειά σου». «Ποτέ», υποστήριξε ο Χρήστος Παππάς.

ΒΟΥΛΉ ΤΩΝ ΕΛΛΉΝΩΝ

Στον διάλογο παρενέβησαν ο Γιάννης Λαγός και ο Ηλίας Παναγιώταρος φωνάζοντας πολλές φορές προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ «είσαι βλάκας», «ντροπή σου», «κολλητοί με τους τρομοκράτες έχετε γίνει» κ.α. Μάλιστα ο Λαγός σηκώθηκε όρθιος με αποτέλεσμα ο Γ. Λαμπρούλης να διακόψει την συνεδρίαση και να καλέσει την φρουρά για να τον βγάλει έξω από την αίθουσα.

Η φράση που πυροδότησε την ατμόσφαιρα ήταν η υπόμνηση του Π. Σκουρλέτη ότι κατά την συζήτηση της ένστασης αντισυνταγματικότητας του ασφαλιστικού νομοσχεδίου η Χρυσή Αυγή είχε απειλήσει τον ΣΥΡΙΖΑ με εδώλιο. «Αυτή τη στιγμή όμως εσείς είστε στο εδώλιο κατηγορούμενοι για δολοφονία», σημείωσε.

Στην αίθουσα της Ολομέλειας εισήλθε η φρουρά, αλλά οι βουλευτές της Χ.Α. σχημάτισαν ασπίδα γύρω από τον Λαγό, προκειμένου να μην αποπεφθεί από την αίθουσα. 

Στο πλαίσιο αυτό αντιπαράθεση είχαν ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης με τον Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος φώναζε προς τα υπουργικά έδρανα. «Είστε υπόδικοι» του επεσήμανε έντονα ο Ν. Φίλης.

Κάποια στιγμή ο Κασιδιάρης βγήκε έξω από την αίθουσα μιλώντας στο κινητό του και ρωτώντας «έχει φαγωθεί ο Βούτσης να τον βγάλει από την αίθουσα. Τι προβλέπεται;». «Α, τρεις παρατηρήσεις», είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής και επανήλθε στην Ολομέλεια, όπου ο Γ. Λαγός συνεχίζε να κάθεται στο έδρανό του και οι Χρήστος Παππάς και ο Ηλίας Κασιδιάρης έλεγαν «δεν βγαίνουμε έξω, φέρτε τα ΜΑΤ».

Κατά τη διάρκεια της διακοπής ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής πρότεινε στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση να δοθεί ο λόγος για ένα λεπτό στον Χρήστο Παππά και μετά να αποχωρήσει ο Γιάννης Λαγός. Για να γίνει αυτό πρέπει να ξεκινήσει η συνεδρίαση, σημείωσε ο Χρ. Παππάς.

Όμως ο προεδρεύων Γιώργος Λαμπρούλης ήταν ανένδοτος ότι για να ξεκινήσει η συνεδρίαση και να δοθεί ο λόγος στον Χρήστο Παππά πρέπει να βγει έξω ο Γιάννης Λαγός.

Τελικά η συνεδρίαση άρχισε και πάλι με τον βουλευτής της ΧΑ μέσα στην αίθουσα και τον Γιώργο Λαμπρούλη να ανακοινωνει τον προσωρινό αποκλεισμό του από τις συνεδριάσεις. Ο αποκλεισμός μπορεί να φτάσει έως και τις 15 ημέρες, είπε ο προεδρεύων.

Naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή