Champions League: Το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό βγαίνει στο Μόναχο

Τρίτη, 03 Μαΐου 2016 12:08
UPD:15:11
REUTERS/DENIS BALIBOUSE
A- A A+

Ο πρώτος φιναλίστ του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ αναδεικνύεται απόψε και θα είναι η Μπάγερν Μονάχου ή η Ατλέτικο Μαδρίτης, που συγκρούονται στη Γερμανία (21:45) στη ρεβάνς της νίκης των «ροχιμπλάνκος» με 1-0 στην Ισπανία, την περασμένη Τετάρτη.

Οι δύο ομάδες είχαν τεθεί αντιμέτωπες πριν από 42 χρόνια, το 1974, στον τελικό του τότε Κυπέλλου Πρωταθλητριών, που είναι και ο μοναδικός στην ιστορία της διοργάνωσης ο οποίος κρίθηκε σε ρεβάνς.

Το παιχνίδι είχε διεξαχθεί στο «Χέιζελ», η κανονική διάρκεια ολοκληρώθηκε 0-0 και η παράταση 1-1 με τα γκολ των Αραγονιές στο 114΄ και Σβάρτσενμπεκ στο 120΄.

Δύο ημέρες αργότερα οι δύο ομάδες ξαναμπήκαν στο ίδιο γήπεδο, αλλά η Μπάγερν ήταν ισοπεδωτική και έκανε «περίπατο» συντρίβοντας την Ατλέτικο με 4-0, κατακτώντας τον πρώτο από τους πέντε τίτλους της στη διοργάνωση σε σύνολο δέκα τελικών.

Από την πλευρά τους οι «κολτσονέρος» μετρούν 0/2, αφού εκτός από το 1974 έχασαν με πανομοιότυπο τρόπο και τον τελικό του 2014, όταν δέχθηκαν το γκολ της ισοφάρισης από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο 90΄ και κατέρρευσαν στην παράταση (1-4).

Αγωνιστικά, ο Ντιέγκο Σιμεόνε δεν υπολογίζει στον Τιάγκο αλλά επιστρέφει ο Γοδίν στο πλάι του Χιμένες, ενώ ο Πεπ Γκουαρδιόλα δεν έχει στη διάθεσή του Μπαντστούμπερ και Ρόμπεν, αλλά επιστρέφει ο Ριμπερί.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις