Γερμανία: Παράταση στην στέψη της Μπάγερν

Σάββατο, 30 Απριλίου 2016 19:00
UPD:19:02
REUTERS/MICHAELA REHLE
A- A A+

Ισόπαλη 1-1 στο Μόναχο αναδείχθηκε με τη Γκλάντμπαχ η Μπάγερν και δεν κατάφερε να πανηγυρίσει τον τίτλο μέσα στο «σπίτι» της.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα έχασε την ευκαιρία να κατακτήσει το πρωτάθλημα δύο... στροφές πριν το φινάλε της Bundesliga, καθώς απέτυχε να νικήσει στην «Αλιάνζ Αρίνα» τη Μπορούσια Μενχενγκλάντμπαχ κι έτσι η Ντόρτμουντ που διέλυσε με 5-1 τη Βόλφσμπουργκ πλησίασε στο -5 από την κορυφή διατηρώντας μαθηματικές ελπίδες για την κατάκτηση του τίτλου. Προφανώς το μυαλό των παικτών της Μπάγερν βρισκόταν στη ρεβάνς των ημιτελικών του Champions League με την Ατλέτικο Μαδρίτης την ερχόμενη Τρίτη, παιχνίδι που μετά το 1-0 των «ροχιμπλάνκος» έχει αποκτήσει τεράστια σημασία.

Ο Μίλερ στο 6΄ άνοιξε το σκορ για τους Βαυαρούς, αλλά στο 72΄ ο Χαν ισοφάρισε για τη Γκλάντμπαχ και το 1-1 έμεινε έως το τέλος. Την ίδια ώρα στη Βεστφαλία η Ντόρτμουντ με δύο γκολ του Ομπαμεγιάνγκ και των Ρόις, Ράμος και Καγκάουα διέλυσε με 5-1 τη Βόλφσμπουργκ, που μείωσε λίγο πριν το φινάλε με τον Σίρλε.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 32ης ημέρας ξεχώρισε το «διπλό» της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης στην έδρα της Ντάρμστατ με 2-1, αποτέλεσμα που έδωσε μεγάλη ανάσα στους φιλοξενούμενους κι από την άλλη έβαλε σε μεγάλους μπελάδες τους γηπεδούχους, σε ό,τι αφορά την παραμονή τους στην κατηγορία.

Στο 0-0 έμειναν Μάιντς και Αμβούργο, ενώ η Σάλκε πέρασε από την έδρα του Ανόβερου με 3-1, ενώ την παραμονή της στη Bundesliga σφράγισε η Χοφενχάιμ με τη νίκη της με 2-1 επί της Ινγκολστατ.

Μόλις έναν χρόνο κράτησε η ...περιπέτεια της Φράϊμπουργκ, καθώς μετά τον περυσινό υποβιβασμό της, η γερμανική ομάδα, εξασφάλισε την επιστροφή της στη bundesliga δύο αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος της 2ης κατηγορίας της Γερμανίας.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις