Εξωστρεφής τέχνη σε πολλαπλά αντίγραφα

Ομαδική έκθεση giclée, στον πολιτιστικό χώρο Macart
Κυριακή, 24 Απριλίου 2016 05:20
DOULGERIS

Δημήτρης Αναστασίου.

A- A A+

Οκτώ καταξιωμένοι Έλληνες ζωγράφοι με σημαντική παρουσία στην Ελλάδα και το εξωτερικό παρουσιάζουν την έκθεση giclée, με τίτλο «Art in multiples», η οποία πραγματοποιείται στον πολιτιστικό χώρος Macart, έως τις 31 Μαΐου.

Οι καλλιτέχνες Δημήτρης Αναστασίου, Τάνια Δημητρακοπούλου, Κωνσταντίνος Έσσλιν, Ειρήνη Καραγιαννοπούλου, Νίκος Κυριακόπουλος, Νίκος Μόσχος, Κώστας Παππάς και Αχιλλέας Χρηστίδης παρουσιάζουν 24 giclée, από 12 αριθμημένα αντίγραφα το καθένα, με την υπογραφή τους.

Απόλυτη πιστότητα με τα πρωτότυπα έργα

Αχιλλέας Χρηστίδης.

Τα giclée είναι ψηφιακά τυπώματα, που επινοήθηκαν από τον printmaker Jack Duganne. Στις μέρες μας, έχοντας αντικαταστήσει τη μεταξοτυπία, τα έργα τυπώνονται από εξειδικευμένους inkjet plotter σε 100% βαμβακερά χαρτιά, με εξαιρετικά υψηλή ανάλυση και διάρκεια ζωής που ξεπερνά τα 200 χρόνια. Τα αντίγραφα αυτά έχουν απόλυτη πιστότητα με τα πρωτότυπα έργα, ενώ το κόστος κτήσης βοηθά στο να γίνει η τέχνη προσιτή σε όλους. Επίσης, έχουν το πλεονέκτημα να εξωτερικεύουν απλόχερα την τέχνη, έτσι ώστε να μην είναι προνόμιο του ενός.

Με αγάπη και στόχους

Τάνια Δημητρακοπούλου.

Χάρη στην αγάπη των ιδιοκτητών της για την τέχνη, η εταιρεία Macart, εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο, έχει συμπεριλάβει στις δραστηριότητές της τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Στον πολιτιστικό της χώρο, έχουν πραγματοποιηθεί εκθέσεις ζωγραφικής με έργα 21 διακεκριμένων σύγχρονων ζωγράφων, από τη συλλογή των ιδιοκτητών της εταιρείας, και εκθέσεις φωτογραφίας, με τίτλο «Ενδιάμεσοι χώροι», με τη συμμετοχή πολύ σημαντικών Ελλήνων φωτογράφων.

CHRISTOS SIMATOS

Νίκος Μόσχος.

Με την έκθεση «Art in multiples» και με μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων που προγραμματίζονται, η εταιρεία στοχεύει στη λειτουργία ενός πολυχώρου κοντά στο κέντρο της πόλης, όπου θα μπορεί να βρει απάγκιο κάθε άνθρωπος, που πιστεύει ότι η τέχνη παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή μας.

Πληροφορίες

Πολιτιστικός χώρος Macart: Λένορμαν 244 - Αθήνα, τηλ.: 210 5132322. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο: 10.00 - 14.00, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή: 10.00 - 18.00.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς