Δημοκρατική Συμπαράταξη: Η δήθεν περήφανη διαπραγμάτευση μετετράπη σε άτακτη υποχώρηση

Σάββατο, 23 Απριλίου 2016 07:20
SOOC/Alexandros Michailidis

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη έκανε λόγο για «ανικανότητα» της κυβέρνησης, «τακτικισμούς» και «επικοινωνιακά κόλπα».

A- A A+

«Πυρά» κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε μετά το πέρας το Eurogroup της Παρασκευής η Δημοκρατική Συμπαράταξη, τονίζοντας ότι αποδεικνύεται πως «η δήθεν “περήφανη διαπραγμάτευση” μετετράπη σε άτακτη και χωρίς όρους υποχώρηση».

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη καταλόγισε στην κυβέρνηση έλλειψη σχεδίου και στρατηγικής και τόνισε ότι «η πολύμηνη καθυστέρηση στην διαπραγμάτευση του “μνημονίου Τσίπρα”, οδήγησαν σε αύξηση του λογαριασμού στα 12,5 δισ. ευρώ για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες».

Συμπλήρωσε επιπλέον ότι «ακόμη και για το χρέος φαίνεται ότι οι συζητήσεις θα γίνουν σε πλαίσιο που υπολείπεται από τις προβλέψεις - αποφάσεις του Eurogroup του 2012.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη έκανε λόγο για «ανικανότητα» της κυβέρνησης, «τακτικισμούς» και «επικοινωνιακά κόλπα», τα οποία οδηγούν σε  νέες επώδυνες καταστάσεις για τους πολίτες. «Καταστάσεις που εντείνουν τα αδιέξοδα και την απουσία αξιόπιστης προοπτικής  για την υπέρβαση της κρίσης» πρόσθεσε.    

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώθηκε ότι, εν όψει της Προγραμματικής Συνδιάσκεψης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στις 14-15 Μαΐου, το επόμενο χρονικό διάστημα θα τεθούν σε διάλογο οι προγραμματικές θέσεις «προοδευτικών» μεταρρυθμίσεων για την ανόρθωση της οικονομίας και της κοινωνίας  και θα συζητηθούν  σε όλη τη χώρα στις 7-8 Μαΐου με τη συμμετοχή  κλιμακίων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και τοπικών στελεχών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή