Επικοινωνία Ομπάμα - Πούτιν για τη Συρία

Δευτέρα, 18 Απριλίου 2016 22:43
UPD:22:45
EPA/ALEXEI NIKOLSKY/RIA NOVOSTI/KREMLIN POOL

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Η διασφάλιση της παύσης των εχθροπραξιών στη Συρία βρέθηκε στο επίκεντρο τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Αμερικανός ομόλογός του Μπαράκ Ομπάμα.

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας, ο επικεφαλής του ρωσικού Κράτους υπογράμμισε την ανάγκη να διαχωριστεί η μετριοπαθής συριακή αντιπολίτευση από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και το Μέτωπο αλ Νόσρα, παρακλάδι της Αλ Κάιντα, όπως επίσης η ανάγκη του κλεισίματος των συνόρων Συρίας- Τουρκίας, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

Και ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών προσθέτοντας από την πλευρά του ότι οι δύο πρόεδροι συζήτησαν και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ουκρανία.

Ο εκπρόσωπος τύπου της αμερικανικής προεδρίας Τζος Έρνεστ σημείωσε ότι ο κ. Ομπάμα και ο Ρώσος ομόλογός του είχαν μια «έντονη συζήτηση».

Ολάντ: Να κάνουμε «τα πάντα» για να διατηρηθεί η εκεχειρία στη Συρία

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ διατύπωσε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο να καταρρεύσουν οι ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία, προτρέποντας τους κεντρικούς πρωταγωνιστές στη σύρραξη να επιτείνουν την πίεση με στόχο να δώσουν ώθηση στην προοπτική της διασφάλισης της διαδικασίας πολιτικής μετάβασης.

«Διατηρούμε τις σοβαρότερες ανησυχίες ότι οι διαπραγματεύσεις ενδέχεται να βαλτώσουν εάν όχι να καταρρεύσουν» υπογράμμισε ο κ. Ολάντ κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του στην Αίγυπτο.

«Πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε η εκεχειρία να παραμείνει σε ισχύ και όλοι οι ενδιαφερόμενοι να ασκήσουν την απαραίτητη πίεση προκειμένου η μετάβαση να έχει προοπτικές», συμπλήρωσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή