Πέντε τροπολογίες του ΚΚΕ στο ν/σ για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς

Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016 17:49
UPD:18:00
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
A- A A+

Πέντε τροπολογίες κατέθεσε την Παρασκευή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κομμουνιστικού Κόμματος, στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Αγροτικοί συνεταιρισμοί, μορφές συλλογικής οργάνωσης του αγροτικού χώρου και άλλες διατάξεις».

Η πρώτη τροπολογία αφορά τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στις Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις, με το ΚΚΕ να επισημαίνει ότι ο νόμος 4015/2011 περί Αγροτικών Συνεταιρισμών «αποτέλεσε τη χαριστική βολή για τον αγροτικό συνεταιριστικό χώρο, που ήδη ήταν προβληματική».

Η δεύτερη τροπολογία αφορά τη ρύθμιση θεμάτων εργαζομένων της ΠΑΣΕΓΕΣ για την κάλυψη των αναγκών σε υπαλληλικό προσωπικό του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ή εποπτευόμενων φορέων και οργανισμών του ίδιου υπουργείου.

Η τρίτη τροπολογία, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΚΕ, αφορά «την εξάλειψη του αξιοποίνου των φερόμενων ως αδικημάτων κατά τις λαϊκές κινητοποιήσεις».

Σε ό,τι αφορά την τέταρτη τροπολογία. αφορά την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στις διάφορες κατηγορίες οίνου.

Τέλος, η πέμπτη τροπολογία αφορά ζητήματα για τους εργαζομένους των υπό εκκαθάριση Αγροτικών Συνεταιρισμών και ΕΑΣ, με το ΚΚΕ να επισημαίνει ότι ο νόμος 4015/2011 περί αγροτικών συνεταιρισμών «οδήγησε στη διάλυση και στο ξεπούλημα της περιουσίας των οργανώσεων που είχε δημιουργηθεί από τις εισφορές της αγροτιάς».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή