Δύο τροπολογίες κατατέθηκαν στη Βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ

Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016 12:58
UPD:13:03
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Και οι δύο τροπολογίες κατατέθηκαν στο νομοσχέδιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς και αφορούν τις λιμνοθάλασσες και τα σφαγεία.

A- A A+

Δύο τροπολογίες κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μία ημέρα μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε από την «βροχή» τροπολογιών σε νομοσχέδια και την παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση.

Και οι δύο τροπολογίες κατατέθηκαν στο νομοσχέδιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς και αφορούν τις λιμνοθάλασσες και τα σφαγεία.

Ειδικότερα, η πρώτη τροπολογία τροποποιεί τον Αλιευτικό Κώδικα, καθορίζοντας ποιοι είναι οι στόχοι εκμετάλλευσης των ιχθυοτρόφων υδάτων και ορίζοντας την προτεραιότητα εκμετάλλευσης των υδάτων από νόμιμα επιτυχώς λειτουργούντες αλιευτικούς συνεταιρισμούς.

Την τροπολογία υπογράφουν οι: Χαρά Καφαντάρη, Σταύρος Αραχωβίτης, Γιώργος Βαρεμένος, Κώστας Μπάρκας, Κατερίνα Παπανάτσιου, Μαρία Τριανταφύλλου, Βασίλης Τσίρκας και Γιώργος Τσόγκας.

Η δεύτερη τροπολογία υπογράφεται από τον Γιώργο Βαρεμένο και αφορά τους όρους ίδρυσης σφαγείων σε οικισμούς μέχρι 2.000 κατοίκους.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο κ. Βούτσης διεμήνυσε ότι θα προτείνει, αντί να κατατίθενται τροπολογίες σε νομοσχέδια, να υπάρχει κάθε μήνα ένα νομοσχέδιο «σκούπα» που θα περιλαμβάνει όλες τις αναγκαίες ρυθμίσεις.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή