Γ. Παπανδρέου: Πηγαίνουν την Ελλάδα ολοταχώς προς τα πίσω

Συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με το προεδρείο της ΓΣΕΕ
Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2005 17:59
UPD:18:07
A- A A+

«Η Νέα Δημοκρατία από την αδράνειά της πήγε σε θερινή υπερκινητικότητα. Όμως και οι δύο πλευρές, είναι πλευρές του ίδιου νομίσματος. Σε κάθε περίπτωση, την Ελλάδα την πηγαίνουν ολοταχώς προς τα πίσω. Σε κάθε περίπτωση η Νέα Δημοκρατία υπονομεύει την έννοια του διαλόγου, την έννοια της διαβούλευσης, την έννοια της δημοκρατικής συμμετοχής». Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, μετα τη συνάντηση που είχε σήμερα το μεσημέρι, στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ, με το προεδρείο της ΓΣΕΕ.

«Στη σημερινή παγκόσμια κοινωνία και ιδιαίτερα για την Ελλάδα, η ανάπτυξη δεν γίνεται χωρίς το λαό. Ανάπτυξη δεν γίνεται περιθωριοποιώντας τον πολίτη και τον εργαζόμενο. Ανάπτυξη δεν γίνεται επενδύοντας στη φθηνή εργασία», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για να υπογραμμίσει:

«Ανάπτυξη γίνεται όταν υπάρχει σχέση εμπιστοσύνης, όταν διαμορφώνουμε σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ του κράτους και του πολίτη, μεταξύ των κοινωνικών εταίρων. (…) Το μοντέλο ανάπτυξης που αναδεικνύεται ότι επιλέγει η Νέα Δημοκρατία, είναι ένα μοντέλο που επενδύει στη φθηνή εργασία. Αλλά θα αποτύχει με οικτρά αποτελέσματα και με αρνητικά αποτελέσματα για τον ελληνικό λαό. Διότι αυτό το μοντέλο θα φέρει ανεργία, θα φέρει τεράστια ανισότητα, θα δημιουργήσει νέα κοινωνικά προβλήματα, θα υπάρξει νέα φτώχια στη χώρα μας και θα τα πληρώσει ο απλός πολίτης, ο απλός Έλληνας».

Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ότι υπονομεύει θεσμούς, δημοκρατικές αρχές, την έννοια της κοινωνικής συνοχής, και το φρόνημα του ελληνικού λαού. «Η Νέα Δημοκρατία λειτουργεί με μονομέρεια, υπέρ των λίγων και ενάντια στους πολλούς», παρατήρησε.

«Η ανάπτυξη μιας σύγχρονης δημοκρατικής χώρας, μπορεί να βασιστεί μόνο σε μια ευρύτερη κοινωνική συμφωνία», τόνισε ο κ. Παπανδρέου και υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταργήσει τις μονομερείς ρυθμίσεις. «Εργάζεται ήδη και μέχρι τις εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν, για την επίτευξη κοινωνικής συμφωνίας, συμφωνίας που θα πάει τη χώρα μπροστά αναπτυξιακά και ανταγωνιστικά με όλους συμμέτοχους, με όλους συνυπεύθυνους και με θετικά αποτελέσματα για τον κάθε πολίτη», κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, ζήτησε τη στήριξη του Γιώργου Παπανδρέου και του κόμματός του, στις προσπάθειες της Συνομοσπονδίας να ανατρέψει το νομοσχέδιο για το εργασιακό.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή