Επιμελητήριο Χίου: Να ομαλοποιηθεί άμεσα η λειτουργία του κεντρικού λιμανιού

Τρίτη, 05 Απριλίου 2016 13:59
UPD:14:08
Eurokinissi/EUROKINISSI

Πρόσφυγες οι οποίοι έφυγαν από το hot spot μετέβησαν στο λιμάνι της Χίου.

A- A A+

Την άμεση αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του Κεντρικού Λιμένα Χίου, που έχει καταληφθεί από μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών, ζητεί το Επιμελητήριο Χίου  με επιστολή του προς τους υπουργούς Ναυτιλίας και Μεταφορών.

Όπως επισημαίνει το Επιμελητήριο στην επιστολή του, από την προηγούμενη Παρασκευή 1η Απριλίου, μεγάλος αριθμός προσφύγων και μεταναστών που έφυγαν από το Κέντρο Ταυτοποίησης και Καταγραφής της ΒΙΑΛ μετέβησαν στο κεντρικό λιμάνι του νησιού, όπου και διανυκτερεύουν  έκτοτε.

«Για ένα νησί όπως η Χίος,  η κεντρική πύλη εισόδου ανθρώπων και εμπορευμάτων δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να παραμένει αφενός κλειστή και αφετέρου εντός της ζώνης λιμένος να επικρατεί αναρχία, καθώς σε αυτήν βρίσκονται άτομα τα οποία είναι άγνωστο εάν έχουν ταυτοποιηθεί και καταγραφεί», τονίζει το Επιμελητήριο, προειδοποιώντας ότι η κατάσταση στο χώρο του λιμανιού εγκυμονεί κινδύνους είτε από ενδεχόμενα επεισόδια μεταξύ προσφύγων και μεταναστών, είτε ακόμη και από κακόβουλη ενέργεια κάποιου τρίτου.

«Ζητούμε να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε με ειρηνικά μέσα  να παραδοθεί σήμερα κιόλας το λιμάνι στους δημότες αλλά και επισκέπτες του νησιού», καταλήγει η επιστολή.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή