ΥΠΕΞ: «Οι δηλώσεις Ντε Βιλπέν αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα»

Τρίτη, 02 Αυγούστου 2005 14:23
A- A A+

«Έχουμε καταστήσει σαφές ότι μη αναγνώριση κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης από άλλο κράτος που επιδιώκει την ένταξή του σε αυτήν, αποτελεί προφανή πολιτική και θεσμική αντίφαση και παραδοξότητα, ξένη προς τον ευρωπαϊκό ορθολογισμό.

Σε αυτό το πλαίσιο οι σημερινές δηλώσεις του πρωθυπουργού της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Ντομινίκ Ντε Βιλπέν αποκτούν, προφανώς, ιδιαίτερη βαρύτητα».

Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος του τπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Κουμουτσάκος, κληθείς να σχολιάσει τις σημερινές δηλώσεις του γάλλου πρωθυπουργού περί μη αναγνωρίσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία.

«Έχουμε επανειλημμένα υπογραμμίσει ότι αυτή η αντίφαση στην οποία μόνη της έχει επιλέξει να ευρίσκεται η Τουρκία, πρέπει να εκλείψει. Όσο πιο σύντομα τόσο καλύτερα. Επιμένουμε σε αυτήν τη θέση.

Θα τοποθετηθούμε οριστικά επί του ζητήματος της έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα λάβουν τις σχετικές αποφάσεις», τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος και πρόσθεσε:

«Ταυτόχρονα, θέση μας παραμένει η στήριξη της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας, η οποία όμως πρέπει να εξελίσσεται σύμφωνα με τις αρχές, τους κανόνες και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή