ΠΑΣΟΚ: Μπροστά σε δίλημμα η ελληνική κυβέρνηση, μετά τις δηλώσεις Βιλπέν

Τρίτη, 02 Αυγούστου 2005 19:22
A- A A+

Μπροστά σε ένα σοβαρό δίλημμα τίθεται η ελληνική κυβέρνηση, μετά τις δηλώσεις του Γάλλου πρωθυπουργού Ντομινίκ ντε Βιλπέν για την Τουρκία http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/08/02/1076390.htm , δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης.

«Η κυβέρνηση θα πρέπει ή να σταματήσει και η ίδια την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας ή να στηρίξει αυτή την πορεία έχοντας αποδεχθεί τετελεσμένα».

Ο κ. Αθανασάκης ανέφερε, επίσης, ότι η κυβέρνηση έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο, λόγω της στάσης που τήρησε στο Συμβούλιο Κορυφής του περασμένου Δεκεμβρίου, μια στάση που χαρακτηρίστηκε «από έλλειψη στρατηγικής και ξεκάθαρης θέσης».

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Βαληνάκης σχολιάζοντας τη δήλωση Βιλπέν τόνισε ότι η μη αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία, συνιστά ένα ευρωπαϊκό παράδοξο.

Η παράταση αυτού του παραδόξου, είπε ο υφυπουργός, θα σκιάζει εκ των πραγμάτων τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας και γι' αυτό πρέπει να αρθεί το συντομότερο.

Στο πλαίσιο αυτό, η δήλωση Βιλπέν έχει ιδιαίτερη σημασία. Η θέση της Ελλάδας σχετικά με την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ε.Ε. θα διατυπωθεί στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα τη στιγμή που πρέπει, πρόσθεσε ο κ. Βαληνάκης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή