«Wolf Hall»: Οδηγεί την κούρσα στα τηλεοπτικά βραβεία Bafta

Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016 23:03

Ο Ντέμιαν Λούις ερμηνεύει τον Ερρίκο Η΄, στον πρώτο του ρόλο μετά το «Homeland».

A- A A+

Η σειρά εποχής «Wolf Hall» οδηγεί την κούρσα στα φετινά  τηλεοπτικά βραβεία Bafta, με τέσσερις υποψηφιότητες.

Η επιτυχημένη σειρά διαδραματίζεται στην Αγγλία των Τιδόρ τη δεκαετία του 1520, μια χώρα στα πρόθυρα του χάους. Ο Ερρίκος Η΄ θέλει πάση θυσία να αποκτήσει γιο, ώστε να διασφαλίσει τη διαδοχή στο θρόνο και να αποφευχθεί η πιθανότητα του εμφύλιου πολέμου. Μέσα σε αυτό το αδιέξοδο, ο Τόμας Κρόμγουελ, γιος ενός σιδηρουργού, σπάει όλους τους κανόνες, στέκεται απέναντι στο Κοινοβούλιο, στο πολιτικό κατεστημένο και τον παπισμό, και είναι διατεθειμένος να ανέβει στην εξουσία αναμορφώνοντας την Αγγλία σύμφωνα με τις επιθυμίες του.

Ο Ντέμιαν Λούις ερμηνεύει τον Ερρίκο Η΄, στον πρώτο του ρόλο μετά το «Homeland», ενώ ο Μαρκ Ράιλανς διεκδικεί βραβείο στην κατηγορία Α΄ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στον ρόλο του Τόμας Κρόμγουελ. Βασικούς ρόλους στην σειρά έχουν επίσης οι Κλερ Φόι, Τζοάν Γουόλεϊ,  Μάρκ Γκάτις,  Άντον Λέσερ,  Σάσκια Ριβς και  Τζόναθαν Πράις.

Στην κατηγορία για το βραβείο Α΄ Ανδρικού Ρόλου συναντάμε επίσης τον Ίντρις Έλμπα για την ερμηνεία του στη σειρά «Luther», καθώς και τον 35χρονο Μπεν Γουίσο για την ερμηνεία του στη σειρά «London Spy».

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε τις τρεις υποψηφιότητες της σειράς «This is England '90», καθώς και την απουσία της επιτυχημένης σειράς εποχής «Downton Abbey», η οποία διαδραματίζεται στα τέλη της δεκαετίας του 1920, λίγο πριν από τη Μεγάλη Ύφεση και παρουσιάζει τις περιπέτειες της αριστοκρατικής οικογένειας των Κρόουλι και των υπηρετών τους, στον μαγευτικό πύργο τους κοντά στο Γιορκ.

Προτεινόμενα για εσάς