«House of Cards»: Ο Frank Underwood ανάμεσα στους προέδρους των ΗΠΑ

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016 00:45
A- A A+

Ένα πορτρέτο του Kevin Spacey ως Frank Underwood - πρόεδρος των ΗΠΑ στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά «House of Cards» - εκτίθεται στους τοίχους της Εθνικής Πινακοθήκης Πορτρέτων του Μουσείου «Smithsonian», στην Ουάσινγκτον, την ώρα που το πορτρέτο του πρώτου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών  θα απομακρυνθεί για εργασίες συντήρησης.

Το πορτρέτο του κεντρικού χαρακτήρα της σειράς, έργο του Βρετανού καλλιτέχνη Jonathan Yeo, έκανε την εμφάνισή του στη γκαλερί κάνοντας την καλύτερη διαφήμιση λίγο πριν από την πρεμιέρα του τέταρτου κύκλου για το επιτυχημένο πολιτικό δράμα «House of Cards», το οποίο ξεκινά να προβάλλεται στις 4 Μαρτίου.

Ο καλλιτέχνης εξέφρασε, μάλιστα, την ελπίδα του, ο Frank Underwood να βρει τη θέση του δίπλα στα πορτρέτα των άλλων προέδρων, σημειώνοντας ότι αυτό θα ήταν κάτι πραγματικά ενδιαφέρον. «Η ζωή μιμείται την τέχνη που μιμείται τη ζωή. Είναι εμφανές ότι ο πίνακας είναι αποτέλεσμα υποκριτικής, αλλά η περφόρμανς αφορά έναν φανταστικό ήρωα σε μία πραγματική θέση εργασίας», ανέφερε ο Yeo. Το πορτρέτο καταφέρνει να αναδείξει το γνωστό απειλητικό ύφος του χαρακτήρα της σειράς.

Ο Spacey ερμηνεύει τον οπορτουνιστή και φιλόδοξο πολιτικό, ο οποίος δεν σταματά σε τίποτα προκειμένου να ανέλθει στα ανώτερα κλιμάκια της αμερικανικής ηγεσίας.  

Η σειρά έχει καταφέρει να είναι από τα δυνατότερα χαρτιά του Netflix, από την αρχή της προβολής της. Από την πρώτη σεζόν ξεχώρισε ενώ κατάφερε να κερδίσει 3 βραβεία EMMY, συμπεριλαμβανομένου εκείνου της καλύτερης σκηνοθεσίας, για τον διευθυντή παραγωγής David Fincher, ενώ πέρυσι ο 56χρονος Spacey απέσπασε τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερου ανδρικού ρόλου σε δραματική σειρά για την ερμηνεία του.

Προτεινόμενα για εσάς