Αναβολή της συζήτησης στη Βουλή για τη δικαιοσύνη

Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016 12:43
UPD:13:09
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Του Δημήτρη Χατζηνικόλα

Αναβάλλεται, λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες, η προγραμματισμένη για το απόγευμα προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη δικαιοσύνη και τη διαφθορά. 

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης είχαν τηλεφωνική επικοινωνία μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα.

Ο Πρωθυπουργός ζήτησε με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση η προ ημερησίας συζήτηση για τη Δικαιοσύνη να αναβληθεί για λίγες ημέρες. 

Στις 15:00 συνεδριάζει η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, η οποία θα καθορίσει και το πρόγραμμα του Κοινοβουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η προ ημερησίας θα διεξαχθεί την Δευτέρα, ενώ είναι άγνωστο αν θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας στην οποία έχουν κληθεί για το ίδιο θέμα ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

Στην επιστολή του ο κ. Τσίπρας υπογραμμίζει: «Λόγω των σημερινών βομβιστικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες που κόστισαν τη ζωή σε δεκάδες πολίτες θα σας παρακαλούσα όπως διερευνήσετε την δυνατότητα αναβολής λίγων ημερών της σημερινής προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή».

Επίσης, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες και τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, στο Μέγαρο Μαξίμου διεξάγεται σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, παρουσία των αρμόδιων υπουργών Δημόσιας Τάξης Νίκου Τόσκα και Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου με αντικείμενο τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν στην Ελλάδα. 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή