Iωάννινα: Ένταση έξω από δύο κέντρα φιλοξενίας προσφύγων

Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016 21:45
UPD:23:22
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ

Όπως υποστηρίζουν, η Μαθητική Εστία είναι ασφυκτικά γεμάτη από πρόσφυγες και αρνούνται να επιτρέψουν να στηθούν σκηνές στο χωριό τους (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Ένταση επικρατεί έξω από το κέντρο φιλοξενίας στα Δολιανά Καλπακίου, καθώς οι κάτοικοι της περιοχής, μόλις πληροφορήθηκαν την άφιξη 200 ακόμη προσφύγων, ξεσηκώθηκαν, επιτέθηκαν φραστικά στις τοπικές αρχές και απειλούν να κλείσουν τον δρόμο, προκειμένου να εμποδίσουν την άφιξη των λεωφορείων.

Όπως υποστηρίζουν, η Μαθητική Εστία είναι ασφυκτικά γεμάτη από πρόσφυγες και αρνούνται να επιτρέψουν να στηθούν σκηνές στο χωριό τους.

Εξάλλου, μία ομάδα αντιεξουσιαστών έσπασαν τα τζάμια των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην Κατσικά Ιωαννίνων και η αστυνομία έχει προσάγει στο Τμήμα 18 άτομα.

Όπως έγινε γνωστό, ομάδα ατόμων εισέβαλε στα γραφεία τη στιγμή που στελέχη του κόμματος συνεδρίαζαν για να οργανώσουν την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στο στρατόπεδο όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες και μετανάστες.

Αποχωρώντας προπηλάκισαν ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ κι έσπασαν τις τζαμαρίες των γραφείων.

Στις 7 το απόγευμα, μία άλλη ομάδα αντιεξουσιαστών, επιτέθηκε φραστικά στον περιφερειάρχη Ηπείρου και προσπάθησε να αποτρέψει την είσοδό του στο Κέντρο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή