Αγώνα δρόμου δίνει η κυβέρνηση για το προσφυγικό

Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016 20:51
UPD:21:02
MOTIONTEAM/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Σήμερα Δευτέρα, με βάση και τους αριθμούς που δίνει κάθε μέρα το συντονιστικό της κυβέρνησης, οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα ξεπέρασαν τους 50.000, από τους οποίους οι νέες αφίξεις το τελευταίο 24ωρο ήταν 1.662.

A- A A+

Του Δημήτρη Χατζηνικόλα

Αγώνα δρόμου δίνει η κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία προκειμένου να ετοιμάσουν περισσότερους χώρους προσωρινής διαμονής για τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται  στη χώρα, να εφαρμοστεί σύντομα η συμφωνία με την Τουρκία και να πιεστεί η γειτονική χώρα να ελέγξει τις προσφυγικές ροές στο Αιγαίο.

Για αυτόν το λόγο, το Μαξίμου βρίσκεται ήδη σε επαφή με τον ειδικό συντονιστή της Κομισιόν, Μ. Φερβέι με στόχο την παρέμβαση στην Τουρκία, ενώ θα υπάρξει και επικοινωνία του Πρωθυπουργού με κορυφαίους παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως ο πρόεδρος της Κομισιόν, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και η Γερμανίδα καγκελάριος, πάντα προς την κατεύθυνση της αύξησης της πίεσης προς την Τουρκία, ώστε η τελευταία να ελέγξει τις προσφυγικές ροές.

Στο εσωτερικό, βασικός στόχος στην παρούσα φάση είναι να αποσυμφορηθεί το λιμάνι του Πειραιά και να δημιουργηθούν τις επόμενες ημέρες περίπου 10 νέες δομές όπου θα φιλοξενηθούν όσοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή εγκλωβισμένοι στο πρώτο λιμάνι της χώρας.

Αύριο Τρίτη θα μεταβεί στους χώρους προσωρινής φιλοξενίας (και την Ειδομένη) στη Βόρειο Ελλάδα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ και τον πρόεδρο του ΕΚΕΠΥ Νίκο Παπαευσταθίου.

Σήμερα Δευτέρα, με βάση και τους αριθμούς που δίνει κάθε μέρα το συντονιστικό της κυβέρνησης, οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα ξεπέρασαν τους 50.000, από τους οποίους οι νέες αφίξεις το τελευταίο 24ωρο ήταν 1.662.

Οι άνθρωποι αυτοί, όπως έχει γραφτεί τις τελευταίες ημέρες και όπως έχει συμφωνηθεί και στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής, θα περιμένουν να λειτουργήσει το πρόγραμμα μετεγκατάστασής τους, σε εθελοντική βάση, προς τα ευρωπαϊκά κράτη κάτι που επιβεβαιώνει και το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSΑ το οποίο επικαλείται πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με τις οποίες «κανένας από τους μετανάστες που έχουν μπλοκαριστεί στην Ειδομένη δεν πρόκειται να σταλεί πίσω στην Τουρκία».  

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή