Αρνείται να καταδικάσει τα βίαια επεισόδια σε συγκεντρώσεις ο Τραμπ

Κυριακή, 20 Μαρτίου 2016 21:29
UPD:21:46
REUTERS/DAVE KAUP
A- A A+

Ο Ντόναλντ Τραμπ, επικρατέστερος υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές, υπερασπίστηκε σήμερα τον διευθυντή της προεκλογικής του εκστρατείας, ο οποίος εμφανίζεται σε βίντεο να τραβάει από τον γιακά έναν διαδηλωτή. Το περιστατικό έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια χθεσινής συγκέντρωσης, που σημαδεύθηκε από βίαια επεισόδια.

Οι κάμερες πολλών τηλεοπτικών δικτύων, όπως του CBS και του CNN, κατέγραψαν τον Κόρεϊ Λεβαντόφσκι μαζί με άνδρες ασφαλείας να βρίσκονται στη μέση μιας ομάδας νεαρών διαδηλωτών σε μια συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ στο Τούσον στην Αριζόνα. Κάποια στιγμή εκείνος επιτίθεται από πίσω και τραβάει με τη βία ένα νεαρό διαδηλωτή από το γιακά, χωρίς να τον τραυματίσει όμως τον κάνει να χάσει την ισορροπία του.

«Πρέπει να του το αναγνωρίσω ότι είναι πολύ δραστήριος. Ήθελε να απομακρύνει τα πλακάτ όπου αναγράφονταν χυδαιότητες» σχολίασε ο Τραμπ σε μία προσπάθεια να τον δικαιολόγησει, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

CNN

Είναι το δεύτερο περιστατικό, στο οποίο εμπλέκεται ο Κόρεϊ Λεβαντόφσκι. Δημοσιογράφος τον είχε κατηγορήσει ότι την είχε αρπάξει με τη βία από το χέρι στο τέλος μιας συνέντευξης τύπου.

Υπενθυμίζεται ότι την 9η Μαρτίου, ένας άνδρας συνελήφθη αφού ξυλοφόρτωσε ένα διαδηλωτή κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης στη Βόρεια Καρολίνα.

«Δεν επικροτούμε τη βία, το λέω, και πολύ, πολύ λίγα βίαια επεισόδια σημειώνονται στις συγκεντρώσεις» επισήμανε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Το Σάββατο κοντά στο Φοίνιξ δεκάδες διαδηλωτές έκλεισαν μια κεντρική οδική αρτηρία πλησίον του σημείου που ο δισεκατομμυριούχος έδινε την προεκλογική του ομιλία. «Δεν πρόκειται για αθώους αμνούς, αλλά για επαγγελματίες ταραχοποιούς» σημείωσε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων. Επανέλαβε δε την πρόβλεψή του ότι θα ξεσπάσουν «ταραχές» εάν δεν του δοθεί το χρίσμα στην εθνική συνδιάσκεψη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, τον Ιούλιο.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή