Εικαστικό «Ταξίδι» από τον Μίμη Πλέσσα

Έκθεση ζωγραφικής του σπουδαίου συνθέτη, στην γκαλερί Έρση
Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016 09:45
A- A A+

Μια άλλη καλλιτεχνική πτυχή του σπουδαίου μας συνθέτη Μίμη Πλέσσα παρουσιάζεται για άλλη μια φορά στο κοινό, μέσα από τη δεύτερη ατομική του έκθεση ζωγραφικής, με τίτλο «Ταξίδι», η οποία εγκαινιάζεται στην γκαλερί Έρση, την Τρίτη 22 Μαρτίου, στις 7.30 το απόγευμα, και θα διαρκέσει έως το Σάββατο 16 Απριλίου.

Στην έκθεση, συμμετέχει και η Ελεάνα Πλέσσα, με ένα έργο εμπνευσμένο από την επικαιρότητα, με τίτλο «Ταξίδι στην ελπίδα».

Ένα λεξιλόγιο του δικού του ονείρου

Στην πρώτη του έκθεση, με τίτλο «Απεικόνιση», ο Μίμης Πλέσσας παρουσίασε έργα, που δημιούργησε μέσα σε μια εικοσαετία και ήταν εμπνευσμένα από την περιοχή της Πεντέλης, που τον φιλοξενεί τα τελευταία χρόνια και η οποία άντεξε από τις αλλεπάλληλες καταστροφές των εμπρηστών.

Τώρα, σε αυτό το ζωγραφικό του «Ταξίδι», συνεχίζει την προσωπική του διαδρομή στην πλαστικοζωγραφική, όπως την αποκαλούσε ο ακαδημαϊκός Χρύσανθος Χρήστου, και, ως εικαστικός, συνθέτει υλικά του περιβάλλοντος χώρου του, δίνοντας σε αυτά μια δική του πνοή και δημιουργώντας ένα λεξιλόγιο του δικού του ονείρου. Βάρκες και ιστιοφόρα που αρμενίζουν, κήποι  που ανθίζουν πίσω από τις νησιώτικες ξερολιθιές, βράχοι στην θάλασσα που δέχονται τη μανία της φύσης με εγκαρτέρηση. Αυτά που, όλα μαζί, μορφοποιούν το «Ταξίδι» του.

Ο ποιητής Δημήτρης Χιωτόπουλος γράφει για αυτό:

Ταξίδι

Το καράβι έσχιζε την υδάτινη επιφάνεια.

Κάρφωνε τη σελήνη με το κατάρτι

- μια χούφτα τριαντάφυλλο -

άβουλο φως που ξεθωριάζει

στο αλμυρισμένο φινιστρίνι.

Μια παράξενη νυχτιάτικη γυαλάδα

λευτέρωσε το πουλί.

Πέταξε μαζί του ψηλά.

Ξημέρωσε.

(Από  την  ποιητική  συλλογή  «Λευκή γραμμή», 1989, εκδόσεις  Δωρικός).  

Πληροφορίες

Γκαλερί Έρση: Κλεομένους 4 - Κολωνάκι, τηλ.: 210 7220231. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή: 11.00 - 14.30 και 17.00 - 20.00, Σάββατο: 11.00 - 14.30, Κυριακή: κλειστά.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς