Champions League: Με Ατλέτικο Μαδρίτης η Μπαρτσελόνα στα προημιτελικά

Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016 13:16
UPD:16:44
TWITTER/@ChampionsLeague
A- A A+

Έναν «εμφύλιο» ανέδειξε η κλήρωση των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς η Μπαρτσελόνα κληρώθηκε με την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, Μπαρτσελόνα, θα βρει στο δρόμο της την Ατλέτικο Μαδρίτης, στον «ισπανικό εμφύλιο» που ανέδειξε η κληρωτίδα. Πρόκειται για το ένα από τα δύο μεγάλα ζευγάρια των προημιτελικών, που σαφώς έχει φαβορί τη «Μπαρτσα», αλλά κανείς δεν θα πρέπει να «ξεγράψει» την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε.

Στο άλλο σπουδαίο ζευγάρι, η Παρί Σεν Ζερμέν θα αντιμετωπίσει τη Μάντσεστερ Σίτι, με το πρώτο ματς στο «Παρκ ντε Πρενς». Τυχερές της κλήρωσης, εάν μπορεί να το πει κανείς όταν μιλάμε για την φάση των «8» της κορυφαίας διοργάνωσης σε επίπεδο συλλόγων, μπορούν να χαρακτηριστούν οι Μπάγερν και Ρεάλ Μαδρίτης, που θα παίξουν με τις Μπενφίκα και Βόλφσμπουργκ αντίστοιχα.

Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο είχαν συναντηθεί στα προημιτελικά της διοργάνωσης την περίοδο 2013-2014, όταν οι «ροχιμπλάνκος» νίκησαν 1-0 στη Μαδρίτη και απέσπασαν ισοπαλία 1-1 στο «Καμπ Νου» για να προκριθούν στα ημιτελικά και αργότερα στον τελικό, που έχασαν στην παράταση (1-4) από τη Ρεάλ. 

Ο Λιονέλ Μέσι είναι ο «υπ΄ αριθμόν ένα κίνδυνος» για την εστία του Όμπλακ καθώς σε 27 εμφανίσεις απέναντι στους Μαδριλένους έχει σκοράρει 25 φορές, σημειώνοντας τρία χατ – τρικ!  

Να σημειωθεί πως αυτή είναι η τρίτη συνεχής χρονιά που το συγκρότημα του Ντιέγκο Σιμεόνε συναντά ισπανική ομάδα στους «οκτώ», καθώς πριν από ένα χρόνο, επίσης στα προημιτελικά, είχε διασταυρωθεί με τη Ρεάλ και αποκλείστηκε χάνοντας στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» 0-1 και παραχωρώντας ισοπαλία στο «Βιθέντε Καλντερόν» (0-0).

Η Μπάγερν έχει νικήσει στους τέσσερις από τους συνολικά έξι αγώνες της εναντίον της Μπενφίκα, ενώ αναδείχθηκε ισόπαλη στους άλλους δύο, με τους συλλόγους να έχουν να συναντηθούν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση από το 1995.

Παρί Σεν Ζερμέν και Μάντσεστερ Σίτι μοιράστηκαν μια «λευκή» ισοπαλία στο «City of Manchester Stadium», στη φάση των ομίλων του Κυπέλλου UEFA την περίοδο 2008-2009, στη μοναδική συνάντησή τους έως τώρα.

Ρεάλ Μαδρίτης και Βόλφσμπουργκ, τέλος, δεν έχουν διασταυρώσει τα βήματά τους στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA, αν και ο Τζούλιαν Ντράξλερ των «λύκων» έπαιζε στη Σάλκε την περίοδο 2013-2014, με τους «βασιλικούς μπλε» να χάνουν στην Ισπανία 1-3 και στο Γκελζενκίρχεν 1-6!

Τα ζευγάρια:

  • Βόλφσμπουργκ - Ρεάλ Μαδρίτης (6/4 - 12/4)
  • Μπάγερν Μονάχου - Μπενφίκα (5/4 - 13/4)
  • Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο Μαδρίτης (5/4 - 13/4)
  • Παρί Σεν Ζερμέν - Μάντσεστερ Σίτι (6/4 - 12/4)

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις