Γ. Κύρτσος: Δεν θα υπάρξουν άμεσες παρεμβάσεις από τη Σύνοδο Κορυφής

Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016 12:50
UPD:12:51
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

«Εκτιμώ ότι κάποια συμφωνία θα υπάρξει, αλλά η συμφωνία αυτή δεν θα λύσει το πρόβλημα, απλά θα μπούμε σε μια περίοδο διαχείρισής του, η οποία θα πάρει δύο-τρία χρόνια» είπε ο κ. Κύρτσος (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Η Ελλάδα δεν πρέπει να περιμένει άμεσες και δραστικές παρεμβάσεις από τη Σύνοδο Κορυφής Ε.Ε. - Τουρκίας για την επίλυση του προσφυγικού ζητήματος, δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ., Γιώργος Κύρτσος.

«Εκτιμώ ότι κάποια συμφωνία θα υπάρξει, αλλά η συμφωνία αυτή δεν θα λύσει το πρόβλημα, απλά θα μπούμε σε μια περίοδο διαχείρισής του, η οποία θα πάρει δύο-τρία χρόνια» είπε ο κ. Κύρτσος. Αυτό, όπως ανέφερε, επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι η ανθρωπιστική βοήθεια, ύψους 700 εκατ. ευρώ, που αποφάσισε να χορηγήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Ελλάδα, έχει τριετή περίοδο.

Ο ευρωβουλευτής εκτίμησε επίσης, ότι σε αντίθεση με την προηγούμενη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό, όπου υπήρξε μια «γερμανοτουρκική συνεννόηση», αυτή τη φορά οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα έχουν μια «περισσότερο ευρωπαϊκή θέση», υπογραμμίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα είναι θετικό για την Ελλάδα.

Υποστήριξε ακόμη ότι οι περισσότερες χώρες–μέλη συμμετέχουν στις Συνόδους Κορυφής για το προσφυγικό τυπικά, χωρίς να «μπαίνουν στη φωτιά» για να λύσουν το πρόβλημα. Ο κ. Κύρτσος αναφέρθηκε ενδεικτικά στη Μ. Βρετανία, η οποία -όπως είπε- ασχολείται με το Brexit και ενοχλείται από την παρουσία στη χώρα χαμηλόμισθων εργαζόμενων από την Πολωνία, την Ουγγαρία και την Ελλάδα, πόσω μάλλον από τους πρόσφυγες της Συρίας. Ομοίως στη Γαλλία, συνέχισε ο ευρωβουλευτής, «δεν θέλουν να δεχτούν πρόσφυγες, με δεδομένο ότι η κ. Λεπέν είναι ήδη πρώτη στις δημοσκοπήσεις, ενώ υπάρχει και το πρόβλημα με την ισλαμική τρομοκρατία».

«Από τη στιγμή που ξέρουμε ότι έτσι λειτουργεί η Ευρώπη, θα έπρεπε να είμαστε πιο προσεκτικοί», κατέληξε, υπογραμμίζοντας ότι «η κυβέρνηση έπρεπε να ήταν πιο αποτελεσματική και αυστηρή στη διαχείριση για να μη φθάσουμε στο ένα εκατομμύριο εισόδους τον χρόνο».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή