Γ. Κατρούγκαλος: Οι κύριες συντάξεις θα προστατευτούν απολύτως

«Η κυβέρνηση θα διατηρήσει τη δεδηλωμένη»
Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016 01:01
UPD:01:06
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ο κ. Κατρούγκαλος χαρακτήρισε κρίσιμο να είναι αναδιανεμητικό το νέο σύστημα προς όφελος των φτωχότερων, εξηγώντας ότι η άλλη πλευρά επιμένει στο να είναι το σύστημα περισσότερο αναλογικό (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Οι κύριες συντάξεις θα προστατευτούν απολύτως, επανέλαβε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, συμπληρώνοντας ότι, εάν χρειαστεί να μειωθούν οι επικουρικές, η κυβέρνηση θα φροντίσει να μην θιχτούν οι μικροί και μικρομεσαίοι συνταξιούχοι.

Μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για έντονα αρνητική η στάση του ΔΝΤ σε ό,τι αφορά τις εισφορές. Όπως είπε, δεν υπάρχει ομοφωνία ΔΝΤ - Ευρωπαίων στη διαπραγμάτευση και σημείωσε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να δώσει ευρωπαϊκή διάσταση στο όλο ζήτημα, ενώ παρατήρησε ότι υπάρχουν ακόμη ανοιχτά ζητήματα.

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα να κατατεθεί το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό μέσα στον Μάρτιο και εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα υπερψηφιστεί.

Ο κ. Κατρούγκαλος χαρακτήρισε κρίσιμο να είναι αναδιανεμητικό το νέο σύστημα προς όφελος των φτωχότερων, εξηγώντας ότι η άλλη πλευρά επιμένει στο να είναι το σύστημα περισσότερο αναλογικό.

«Εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να επιβαρυνθούν περισσότερο οι λίγοι που έχουν πολλά. Κοινή γραμμή ασφαλιστικού και φορολογικού να ελαφρύνουμε τους φτωχότερους», εξήγησε εν συνεχεία.  

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις το πρώτο εξάμηνο του 2015, ο υπουργός Εργασίας παρατήρησε ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης «έκανε καλό στην πρώτη φάση της διαπραγμάτευσης». Έκανε επίσης λόγο για πραξικόπημα της ΕΚΤ, αναφερόμενος στο κλείσιμο των τραπεζών. 

«Μετά από την υπογραφή του μνημονίου, απευθυνθήκαμε στον λαό και εκείνος μας εμπιστεύτηκε εκ νέου», σχολίασε εν συνεχεία, ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης παραδέχθηκε ότι υπάρχουν και απογοητευμένοι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Η κυβέρνηση θα διατηρήσει τη δεδηλωμένη»

«Όπως καταφέρνουμε να γεφυρώνουμε τις διαφορές μας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, έτσι θα τις γεφυρώσουμε και αύριο», ανέφερε ο υπουργός Εργασίας σχολιάζοντας το ζήτημα που έχει ανακύψει με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, ενώ έκανε λόγο για παροδική ενδοκυβερνητική κρίση.

Εμφανίστηκε επίσης βέβαιος ότι η κυβέρνηση θα διατηρήσει τη δεδηλωμένη, καθώς όπως είπε, η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ βασίζεται σε λόγους εθνικού συμφέροντος. Παράλληλα, επεσήμανε ότι μέχρι στιγμής οι ΑΝΕΛ έχουν αποδειχτεί ένας αξιόπιστος κυβερνητικός εταίρος.

Αναφερόμενος στον κ. Μουζάλα, επανέλαβε την εκτίμησή του ότι κανείς δεν έχει κάνει περισσότερα από εκείνον για την προστασία των προσφύγων, τα εθνικά συμφέροντα και την τιμή της Ευρώπης.

«Ήταν ολίσθημα, το παραδέχθηκε και ο ίδιος ο κ. Μουζάλας», συνέχισε και αναφέρθηκε και συμπλήρωσε ότι είναι η τιμής της Ευρώπης που διακυβεύεται στην Ειδομένη και όχι αυτή της Ελλάδας, κάνοντας λόγο για συνειδητή παραποίηση των λεγομένων του υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή